Anmäld till UltraVasan90 2016

on

Skärmavbild 2015-09-20 kl. 10.34.23Idag öppnade anmälan till Vasaloppets sommarvecka. Platserna till CykelVasan brukar ta slut på några minuter, men galningarna som tänker sig springa de 9 milen från Sälen till Mora är lite färre så de platserna brukar inte gå åt lika snabbt. Men jag vill inte chansa… Så jag hade lagt en reminder i kalendern för att gå in och säkra min plats i UltraVasan90 2016. När jag väl tryckte på knappen ”Bekräfta din betalning” kom en härlig känsla över mig. En känsla av att nu är det på riktigt! Nu är målet så definitivt och så konkret! På eftermiddagen den 20 augusti 2016 springer jag under skylten ”I fäders spår för framtids segrar” och har precis avverkat 90 km löpning.

En känsla lika skrämmande som härlig. Det finns så mycket som kan sätta käppar i hjulet för att komma dit tillräckligt förberedd. Förkylningar, skador och andra yttre omständigheter. Men det är sånt jag får acceptera och istället fokusera på det jag kan påverka. Jag kan påverka hur jag tränar. Jag kan påverka vad jag äter. Jag kan påverka hur jag disponerar och prioriterar min tid. Jag kan påverka min mentala inställning. Och det är de sakerna som jag ska hålla mitt fokus på! Att bli offer för omständigheter som jag inte kan påverka kommer inte att förbereda mig inför min 9-mila-utmaning!

Om 6 dagar står jag på startlinjen till LidingöLoppet. Jag har haft dålig träningsdisciplin hela sommaren, varit slarvig med maten under hela juli, augusti och delar av september och haft förkylning i kroppen i omgångar under samma tidsperiod. Allt detta hänger ihop. Hade jag tränat och ätit ordentlig så hade jag troligtvis inte drabbats av förkylningarna. Jag har helt enkelt inte varit tillräckligt dedikerad och motiverad. Låt detta bli en läxa Daniel! Jag vet hur jag kände det under UltraVasan45 då kroppen slutade svara efter 22 km. Och trots att det kändes ok under Ystad Extreme Challenge så riskerar LidingöLoppet att bli en liknande upplevelse som UltraVasan45. På nåt konstigt sätt hoppas jag att jag får läxan upptryckt i ansiktet även under LidingöLoppet. Bara för att jag verkligen ska fatta att jag måste skärpa till mig om jag ska kunna klara av större och tuffare utmaningar. Låta kroppen slita hund och må riktigt kass under senare delen av LidingöLoppet för att kunna ha det som motivation under kommande uppladdning till UltraVasan90! Vi får helt enkelt se hur upplevelsen blir nästa lördag, men en sak är klar som korvspad: Jag har inte gjort vad jag kunnat för att komma dit tillräckligt förberedd och det är helt och hållet mitt eget fel!

Inspirerad av min anmälan till UltraVasan90 idag drog jag på mig löparskorna för en kortare ”känna-på-det”-runda i ösregnet. Jag ville känna om infektionen fanns kvar eller om det bara var ett hjärnspöke som matade latmasken. När jag tittar på statistiken/datan över passet så ser jag inte någon som helst indikation på att nåt är fel. Pulsen ligger helt ok och benen svarade på bra. Nästan lite oförskämt bra med tanke på senaste tidens mediokra träning. Strax under 5 min/km-tempo på en dryg 5 km-runda i blandad terräng med en snitt-puls på 85 % är ett helt ok besked. Kanske en del adrenalin i kroppen efter anmälan till UltraVasan90 eller också har jag nytta av den grundkondition som jag byggt upp under våren. Oaktat så var den här rundan startskottet på resan mot UltraVasan90!

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera