Backintervaller är underbart – 8,6 km

on

2015-06-16 17.26.41Backintervaller är bland det bästa som finns. Däremot har jag omvärderat ordet ”backintervaller” en aning sedan HallandsUltra, men jag hittar ingen annan bra benämning för de 350 metrarna och ca 30 höjdmetrarna som det innebär att springa upp till kyrkan i Dagstorp. ”Lutningsintervaller” eller ”mindre-platt-intervaller” känns inte riktigt som bra benämningar så jag håller mig till att kalla detta passet för backintervaller även framåt trots mina nya erfarenheter.

Idag var min vän Marcus med mig och han fullkomligt flög fram de 4 första intervallerna medan jag gjorde allt för att försöka hänga på. Den femte och sista intervallen tog han dock slut och jag fick tillbaka lite självförtroende genom att komma upp till toppen först. Det jag märker är hur bra min kropp återhämtar sig mellan intervallerna. Från toppen på ca 190 slag/min ner till ca 160 slag/min. Det gör att jag kan jobba på bra i samtliga fem intervallerna och pressa mjölksyre-tröskeln varje gång. Jag märker också att jag ganska snabbt kan börja öka tempot på hemvägen, vilket gör att jag faktiskt har mer att ge bara kroppen får lite återhämtning emellan.

Imorgon blir det dessvärre ingen löpning då jag kommer åka hemifrån vid 4:30 och komma hem vid 22:00, men på torsdag och fredag ska jag försöka komma ut på 2 korta rundor enligt plan.

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


Kommentera