Barfotalöpning på RIKTIGT! – 3,2 km

2015-04-24 11.56.05Att ta barfota-löpning till dess absoluta betydelse är nog den bästa löpupplevelsen man kan åstadkomma! För någon vecka sedan avslutade jag ett löp-pass med att springa de sista 800 metrarna helt barfota. Idag sprang jag 2,2 km för att sedan köra några crossfit-övningar och sedan avsluta med 1 km löpning. Totalt 3,2 km löpning utan någonting på fötterna! Underlaget är slät och fin asfalt, vilket gör det behagligt att successivt vänja fötterna vid slitaget och eventuell smärta åsamkad av småsten eller annat som ligger på vägen. Det intressanta är att jag kan se att löptekniken blir bättre när jag springer helt barfota. Jag blir mer försiktig, vilket medför att den vertikala rörelsen blir mindre och stegfrekvensen något högre. Så jag är övertygad om att jag kommer att köra fler pass helt barfota i sommar. Om inte annat som teknik-pass i kombination med annan styrketräning.

Om någon har något bra råd eller tips kring vad man ska tänka på om man vill kunna springa helt barfota även på annat underlag än slät asfalt så är ni välkomna att lämna dem i kommentarsfältet nedan. 🙂


Kommentera