Barncancerkampen 2015

IMG_0121 2Ojojoj… Vilken timing! Dagen innan var jag och Jimmy ute och snitslade slingan i ett härligt höstväder! Allt var egentligen helt perfekt för en härlig dag i skogen där vi tillsammans skulle springa och promenera samtidigt som vi samlar in pengar till cancersjuka barn och deras kamp emot sjukdomen. Men vädergudarna ville lite annorlunda. På lördagkvällen började snöovädret dra in över Skåne med otroligt stora mängder snö i kombination med starka vindar. Det ramlade ner ca 15 sm under natten och snöade fortfarande när jag vaknade 05:30. Och när jag skulle dra iväg fick jag köra med omdöme på delvis oplogade vägar. Efter att hämtat upp Jimmy kom vi till slut till Pålsjö skog vid 07:30-tiden och kunde börja sätta upp tältet, rigga tekniken, sätta upp borden och lägga upp tilltuggen. Vi passade på att ta en bild när vi kom fram för att förmedla att Barncancerkampen 2015 INTE var inställd p.g.a. vädret. En hygglig skillnad mot bilden dagen innan. 🙂IMG_0123

De första löparna började komma på plats och starten gick som planerat kl. 09:00. Ett 10-tal tappra löpare begav sig iväg på slingan med orörd ca 20 cm djup snö. För de som siktat in sig på en 6 h-löpning måste detta ha känts tufft, men inte ett negativt ord sades kring förutsättningarna. Alla gillade läget och accepterade att kommande 6 h kommer att bli tuffa och det kommer som så ofta att handla om pannben. Snacka om utmaning! Vi gjorde vad vi kunde för att peppa löparna vid varje varvning och de kom in varv efter varv med ett leende på läpparna! Så imponerande! vid 11-tiden började det komma fler tappra som ville ut och pulsa i snön. Och jag måste säga att jag är imponerad över dem alla! Jag vågar påstå att alla som sprang eller gick slingan igår utmanade sig själva och ska vara otroligt stolta över sin insats!
I slutet på dagen kunde jag inte hålla mig längre. Trots att jag hade fullt skidställ på mig och vinterkängor drog jag ut på ett varv. Det var en blandad känsla av lycka och slit.

Lycka över att vi faktiskt genomförda Barncancerkampen 2015 och att det nära på kom 100 personer som deltog trots väderförutsättningarna. Alla var där med ett härligt humör och vi hade den där goa stämningen som vi önskade!

Slit över att underlaget snarare motarbetade än hjälpte till i varje löpsteg. Man fick verkligen INGENTING gratis. Varje gång jag sköt ifrån för att öka farten släppte skon mot underlaget, vilket gjorde att det nästan kändes som att jag snarare var ute och ”moonwalkade” än ute och sprang. Under de 5,5 km som jag sprang fick jag än mer respekt för att deltagarna i årets Barncancerkampen! Grymt jobbat av alla!

När vi plockat ihop och åkt hem var halva Barncancerkampen över, nämligen löpningen. Nu återstår den viktigaste halvan nämligen insamlingen till Barncancerfonden Södra som i år vill göra julen lite ljusare genom att förverkliga cancerdrabbade barns drömmar. Pengarna som kommer in genom Barncancerkampen 2015 kommer att gå till att förverkliga dessa drömmar. Allt för att ge barnen extra kraft att fortsätta sin fight mot cancern!

Vi tillsammans kan göra stor skillnad! Så låt oss ta den möjligheten genom att skänka pengar! Vi har som mål att samla in 100 000 kr i år och med tanke på att vi har nära 500 personer som egentligen tänkte komma idag så innebär det att vi i snitt ska skänka drygt 200 kronor var. Vissa av oss kan skänka mer vissa mindre. Alla bidrag är viktiga! Våra bidrag kan betyda att ett barn vinner sin kamp mot cancern!

Såhär gör du för att lämna bidrag till insamlingen:
Swish:
Betala valfritt belopp till 123 900 33 02 och skriv KAMPEN i meddelanderutan.
SMS:
Skicka ”GE 300 KAMPEN” till 72672 för att ge 300kr. Byt ut beloppet mot 100, 200, 400 eller 500 för annat gåvobelopp.
Inbetalning med kontokort:
http://charitystorm.org/fundraisers/barncancerkampen-2015/

Dela gärna detta till alla ni känner så att vi är många som är med och skänker!

 

 

 

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera