Börjar så smått komma igång…

Ojojoj… Längesen jag skrev här nu… Ska återuppta bloggandet då det ger mig energi och lite ”gisslan” till att komma igång med ”riktig” träning igen…

De senaste veckorna har jag börjat komma igång så smått med träningen igen. Jag har egentligen varit mer eller mindre skadefri i ca 10 månader, men då åkte jag på latmask istället. 🙂

Då jag var skadad verkar jag omedvetet ha avlastat högerbenet i ALLT jag gjort, vilket innebar att jag avmusklat benet något alldeles vansinnigt! Så jag har fått börja med att köra en del rehab och väldigt ”snälla” träningar för att muskla på högerbenet igen. Nu har jag kommit upp i en nivå där jag kan träna ”på riktigt” och framförallt SPRINGA på riktigt, vilket känns helt underbart! Däremot är ju konditionen ganska dålig. Jag får slita med att hålla samma tempo som jag tidigare hade som återhämtning. MEN nu kan jag bygga upp konditionen. Och latmasken ska bort så att jag också gör det!

Bra nystart!

I helgen har jag och min familj besökt min bror och hans fru. En fantastisk helg med trevligt sällskap! De har dessutom ett hemmagym som jag avundas… Så igår körde jag ett pass där. Lite löpband och lite benböj med kettlebell på balansbräda. Jag har tidigare inte testat balansbräda i min träning, men jag insåg hur den verkligen hjälpte till att aktivera alla småmuskler i såväl ben som bål. Mina ben skakade rejält när jag skulle ner med kettlebellen i plattan. Det känns en del i musklerna idag… 🙂 

Så nu har jag bestämt mig! Latmasken ska bort och jag ska komma upp i form igen! Fortfarande lever drömmen om att anmäla mig och genomföra UltraVasan90 2019. Och det är en morot nog som något! Nu gäller det bara att stega upp träningen KLOKT så att kroppen hinner med att anpassa sig. Jag har varken lust eller tid med fler skador. 

Kommentera