Bra träningsfrekvens, men hälen är fortfarande inte helt bra…

on

Den senaste veckan har jag hunnit med 2 styrkepass (som det på filmen),  1 5km löppass, 1 9 km mountainbikepass, 2 timmar volleyboll och 1 timme på Roddis. Jag har dessutom gått en runda golf, vilket ger lite förbränning men noll konditionsträning. Jag tycker att träningen börjar svara bättre och bättre, men jag har inte värdena med mig. Jag står kvar på 46 i VO2max och mjölksyretröskeln har också stagnerat. Troligtvis behöver jag mer intervallträning, vilket jag inte riktigt har kommit igång med då det anstränger hälsenan en hel del. Att köra intervaller på roddmaskinen funkar ju, men jag får så förbannat ont i skinkorna efter några intervaller. Troligtvis för att jag spänner musklerna och att sitsen då upplevt lite väl hård. Att köra en lågpulspass (80 % av maxpuls) i en timme på roddmaskinen funkar dock helt ok. Imorgon blir det löpning på lunchen och då hoppas jag att jag hoppar upp ett steg på VO2Max.

Hälen känns fortsatt mycket bättre än den har varit, men det sista vill inte riktigt ge sig. Jag kan fortfarande provocera fram smärta i hälsenefästet när jag stretchar vaden. Visserligen är jag ju nu uppe i hygglig träningsnivå så visst kan jag förstå att belastningen på hälsenan ökat i samband med det, men det är faktiskt lite frustrerande att den inte blir helt bra. Jag kan fortfarande inte ha mina favoritlöpskor på löprundorna för att de irriterar hälen utan jag har fortsatt mina ”opererade” skor utan hälkappa på högerskon.

Nu är det 18 dagar kvar till GBG-varvet och nästa vecka är det dags att testa 7-8 km på 2 löprundor. Det ska bli otroligt spännande att se hur hälen svara på det. I början av veckan som GBG-varvet är ska jag ge mig på en 10-km-runda. Och funkar det så ställer jag mig på startlinjen. Annars är det ingen idé. Då är det bättre att fortsätta träna som jag gör tills den är helt bra och kanske lyckas få den frisk till Lidingöloppet istället. Rent konditionsmässigt borde det inte vara några problem med GBG-varvet… Det är bara hälen som kan få mig att avstå.

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!


[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera