Cirkelträning = Kräkpass

I helgen har jag varit hos min bror och hans sambo. En helt grym vistelse med underbara människor, fantastisk miljö och bra aktiviteter! De bor några meter från havet i Torslanda och med Vinga fyr i horisonten. Härliga klippor och svalkande västanvind. Ja, det var inte svårt att trivas och motiveras till att köra några träningspass!

På lördagen (igår) körde vi ett riktigt kräkpass cirkelträning. Min bror kör mer sånt än mig, vilket gjorde att han var ganska mycket bättre tränad på att jobba med medicinboll, kettlebells, battlerope och gummiband. Jag skulle kunna sträcka mig till att säga att han var minst dubbelt så bra tränad än mig på dessa redskapen och övningarna.

Efter ca 30 minuter var jag helt färdig! Dessbättre hade jag inte ätit någonting innan passet så det enda som fanns att kasta upp var det vattnet jag druckit under passet… 🙂 Men det blir också väldigt tydligt att jag skulle må bra av att träna den här typen av övningar mer. Med tanke på den träningsvärken jag vaknade med imorse har jag några muskler som inte var vana vid att jobba så hårt. Och jag har ju alla möjligheterna att göra det hemma i trädgården så det är egentligen bara att göra det.

Ca 1 timma senare hade jag hämtat andan och kommit tillbaka syre-mässigt. Så jag passade på att dra ut på ett kortare löppass. Det blev drygt 4 km i 5 min/km-tempo. Och kroppen fortsätter att ge mig bra besked när det gäller löpningen. Jag kunde fortsätta trycka på och syresätta trots hög puls. Och det kanske bästa av allt var att hälen inte gnällde någonting varken under eller efter passet, vilket knappt känns verkligt! Tänk om jag nu håller på att bli av med häl-problemet och kan träna som jag vill utan att tvingas till vila eller lugnare träning. Om det nu är så är Jenny på Ryggakuten i Helsingborg min hjälte för alltid då det var hon som hittade problemet och hade en lösning på det. Så snart jag blir helt fri från skadan ska hon få en bukett blommor av mig! 🙂

Idag körde vi ett ytterligare cirkeltränings-pass, men jag körde kanske 90% under dagens pass. Dels för att jag inte var upplagd för ett kräk-pass och dels för att jag hade en hel del träningsvärk sedan gårdagen. Men det blev ändå ett bra pass och otroligt skönt att känna att kroppen svarar och faktiskt levererar. Efter cirkel-passet körde jag lite löpteknik med brorsan där han har en viss utvecklingspotential… 🙂 Men han var otroligt duktig på att ta till sig det jag sa och omsätta det i praktiken så om han fortsätter den träningen disciplinerat kommer han att ha en fantastisk utvecklingskurva gällande löpningen.

Kort och gott så har det varit en riktigt bra helg!

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

 

 

 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera