Core-träning är viktigt, men galet tråkigt…

on

Idag fick jag ta mig i kragen ordentligt för att köra ett core-pass. Träna core (bål) är naturligtvis oerhört viktigt för att klara av att behålla hållningen under längre löp-turer, men jag finner ingen glädje av att träna det. Jag får verkligen anstränga mig för att få det gjort. Det ger mig inte något lyckorus under tiden som löpningen ger mig. Det är bara slitigt och jobbigt. Men som sagt mer eller mindre nödvändigt för att löpningen ska funka på framförallt längre distanser.

Precis som med löningen så har träningsdisciplinen var urusel även med core-träningen, vilket gjorde det än mer slitsamt att köra passet. Ett pass som jag körde igenom ganska behagligt för 3 månader sedan kändes idag som att springa en kilometer i kvicksand… De sista repetitionerna utfördes med spyan i halsen och utan teknik. Det enda som jag kan glädjas åt är att det förmodligen känns bättre nästa gång och gångerna efter det. Det är lite grann som en baksmälla… man vet att det kommer att  bli bättre. 🙂

Core-träning

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

 


Kommentera