Dagens hetaste nyhet: Jag sprang en runda! – 5,3 km

Nja, kanske inte dagens hetaste nyhet. Det verkar ha hänt lite mer uppseendeväckande saker idag än min anspråkslösa löprunda. MEN för den som vill ta en paus från all politik kan fortsätta läsa min blogg… För den handlar om löpning… Endast om löpning…

IMG_1670Då jag känt en liten antydning till överansträngning i fötternas främre trampdynor var jag idag ”tvungen” att inhandla ett par nya skor. Det jag var ute efter var ett par skor med så lite drop som möjligt (d.v.s. så lite nivå-skillnad mellan tå och häl), som fungerade i skogen och som hade en bra dämpning på framförallt framfötterna. Jag fastnade till slut för ett par Salomon S-LAB SENSE 3 ULTRA SG. De har en bra och flexibel sula och har ändå 9 mm dämpning fram, vilket är en riktigt bra kombination! Det man tappar och saknar är barfota-känslan, men detta är ju ett par skor som ska fungera som konvalecent-hem för mina fötter när de fått för många mil under för kort tid. Dessa kommer absolut inte att ersätta mina underbara fivefingers. Det jag slogs av var också hur lätt det var att falla tillbaka på att landa på hälen nu när hälen hade dämpning och mark-känslan var begränsad. Det stärker min tes om att det är otroligt svårt att träna ”barfota-teknik” i sina befintliga skor med häl-dämpning. IMG_1671Det krävs att man köper ett par skor som inte förlåter en felaktig isättning och som ger fötterna transparent respons från marken. Annars kommer kroppen att välja den ”enkla” vägen och sätta i hälen först. Jag låter inte speciellt nöjd med dem, men det är jag! De är troligtvis det bästa valet utifrån de kriterierna jag ställt upp och det är bara att inse: Man kan inte få allt! 🙂

Kroppen svarade inte alls som jag ville idag. De första kilometrarna var ok, men pulsen stack direkt och ville inte gå ner trots att jag drog ner på ansträngningen. Jag vill inte riktigt inse det, men detta är en, för mig, känd signal på att det är en infektion som lurar i vassen. Därför ska jag försöka hålla mig lugn imorgon för att se hur kroppen mår och därefter se vilka äventyr som ska genomföras i helgen… 🙂

Kommentera