Det går åt rätt håll med konditionen…

on

Sedan roddpasset i torsdags blev det 5 km löpning i fredags, 2 timmar volleyboll i lördags, drygt 40 min mountainbiking i söndags och 5 km löpning idag. Och nu börjar äntligen träningen ge lite resultat! Jag är långt ifrån där jag vill vara, men det är otroligt skönt att jag nu börjar få små kvitton på att det går att rätt håll. Under dagens löprunda kunde jag kosta på mig lite fartlek och spurter uppför de få uppförsbackarna som erbjöds på 5 km-rundan. Och jag fick bra respons av pulsen. Den kom upp bra vid ansträngning och ner fint igen vid återhämtningen. Och trots att jag höll 86 % av maxpuls i snitt och toppade på 92 % så drog jag inte på mig mjölksyra utan kände att jag hela tiden kunde leverera i spurterna. Det är en så underbar känsla när andningen blir hyper och kroppen skriker efter syre! Det är där och då jag verkligen mår som bäst! Det är för den känslan som jag älskar träning i allmänhet och terränglöpning i synnerhet. Det är en liten paradox för det är just där och då som jag kan slappna av. Inte fysiskt, men mentalt. Allt fokus går åt till att få kroppen att leverera det den ska så det finns inte utrymme till att stressa med någon annan tanke, vilket gör att jag faktiskt slappnar av.

Hälen har inte blivit bättre, men heller inte sämre. Och det är väl egentligen ett bra tecken då jag faktiskt lagt på en hel del belastning de senaste veckorna. Så min plan är att fortsätta på samma spår varje vecka med 2 löppass om 5 km, 1 volleyboll om 2 h och 3 pass med antingen mountainbike eller roddmaskin. Och förhoppningsvis kommer det fler sköna kvitton på att träningen ger resultat så att jag kan växla upp distanserna enligt plan inför GBG-varvet den 20 maj.

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera