Dobsom Tornio en otroligt skön lager 2-tröja

2015-03-25 06.47.00 Jag har fått möjlighet att testa Dobsoms lager 2-tröja som heter Tornio. Den har dragkedja ända ner, vilket jag gillar. Det gör att den blir mer flexibel och kan därför användas som en tunn ”jacka” framåt vårkanten.

Det som först slog mig var hur bra den sitter. Den sitter tight precis som en löpar-tröja ska göra, men känns ändå väldigt ledig och följsam. Troligtvis beror detta på det Dobsom kallar för 4-vägs stretch.

I armhålorna har man sytt in ett tunnare tyg för att utöka ventilationen. Det bidrar också till en ganska snygg design-detalj förutom funktionen. Långst ner på ärmarna finns hål för tummarna, vilket är bra om man vill bli av med eventuellt mellanrum mellan löparhandsken och ärmen.

2015-03-25 06.47.14På vänster bröst sitter en ficka med dragkedja som öppnas från sidan med höger handen. Fickans storlek tillåter t.ex. nycklar, mobil eller liknande. Fördelen med att ha fickan i brösthöjd är att innehållet inte skumpar så mycket när man springer som det hade gjort om fickan istället satt i nederkant på tröjan. Tröjan finns i 3 färger: grön, ljusblå och marinblå.

Jag testade funktionen av tröjan under dagens morgon-runda. Jag hade en funktions-T-shirt under och en Dobsom R90 Winter utanpå (det var kallt på morgonen… :-)). Egentligen hade jag nog lite för mycket på mig, men det gav mig också möjligheten att testa tröjans förmåga att transportera bort fukt. Visst kan jag känna att det finns lite fukt kvar (troligtvis för att jag hade alldeles för mycket på mig), men jag måste säga att jag är imponerad över hur torrt det är på insidan.

Sammanfattningsvis skulle jag nog beskriva Dobsom Tornio som skön, funktionell och följsam. Priset är 399 kr, vilket jag anser är riktigt bra för det man får!

Tveka inte att kommentera nedan om du har några frågor eller funderingar kring tröjan!

Kommentera