Fjäll-löpningen är dessvärre inställd…

Denna veckan var det tänkt att jag skulle åka upp till Härjedalen och springa, men p.g.a. att vädret inte är vad det bör vara för en fjäll-löpning  så har jag fattat beslutet att ställa in den. Iaf just nu. Vem vet… det kanske blir möjlighet till det senare i höst, men det är ett långskott.

 Efter HallandsUltra har det tyvärr blivit ett uppehåll i träningen. En förkylning som varit ihärdig samt att jag inte fått arslet ur vagnen helt enkelt. Sedan den 6 juni har jag bara kommit ut 8 gånger. Det värsta med såna här uppehåll är att det känns fruktansvärt tungt att börja igen. Kroppen kämpar hårdare och levererar mindre. Varje steg känns jobbigt och man får information från klockan att man dessutom springer långsamt.

Med 1 månad och 8 dagar kvar till UltraVasan45 så inser jag att jag måste komma igång igen! Jag måste snabbt få upp känslan av att kroppen levererar när jag ber den och att huvet tänker rätt tankar. Tittar jag jag historiskt så har jag alltid haft svårt att hålla träningen uppe på somrarna. Det innebär att alla tävlingar på sensommaren och hösten alltid är en större utmaning för mig än de som ligger på våren. Nästa år är min plan att springa UltraVasan90 (d.v.s. springa hela Vasaloppets hela 90 km långa bana). Den tävlingen ligger i slutet av augusti och då MÅSTE jag se till att hålla träningen uppe på en otroligt hög nivå under hela sommaren 2016! Annars kommer jag inte att klara av det. Jag behöver ha en noggrann plan för att inte tappa tränings-intensiteten framförallt från maj-augusti. Alternativet är att få arrangörerna att flytta tävlingen till maj…:-)

Kommentera