Förberedelser inför fjäll-löpningen – 11,4 km

2015-02-10 18.58.06I söndags inhandlade jag lite utrustning som jag kommer att behöva till min planerade fjäll-löpning i sommar. Jag köpte sovsäck, tält, liggunderlag, kök och ryggsäck. Dessa väger ca 4,8 kg. Totalt kommer ryggsäcken troligtvis väga uppåt 10-12 kg vid start av fjäll-löpningen och ca 6-7 kg i slutet. Idag packade jag ryggsäcken med de inhandlade sakerna för att testa på lite hur allt känns när man springer med det. Nu vägde den ju bara typ 5 kg, vilket är en liten smekmånad mot de 10-12 kg som jag kommer att starta med i sommar, men jag måste säga att det funkade bra. Jag kunde hålla bra fart utan att dra på mig mjölksyra och benen bara fortsatte som om ingenting. Ryggsäcken satt bra på plats och jag kände inget skav eller andra irriterande detaljer. Det var nästan som att jag fick energi av att känna efter hur jag kommer att ha det i den härliga fjällmiljön.

Jag hade nog tänkte mig en 7 km-runda, men kroppen svarade bra och benen körde av sig själva så jag åkte bara med. Totalt 11,4 km blev det. Visserligen på asfalt, men ändå ganska nöjd med kroppens svar.

Nu längtar jag ännu mer tills jag får ge mig upp på fjället!

Kommentera