Försiktig optimism smyger sig på

Efter att ha rott 3-5 gånger/vecka och 5000 m vi varje tillfälle var det idag dags att se om det gett någon positiv effekt i löpspåret. Jag fick gott sällskap av min vänner Sverre och Marcus. Jag var verkligen nyfiken på hur det skulle kännas med löpningen. Skulle det bli en pina eller skulle min köparglädje infinna sig? Vi körde en 5.5 km-runda med ca 2 km grusväg och resten skogsstigar. Vi tog det ganska lugnt, men la in en intervall på några hundra meter när vi hade ca 1,5 km kvar hem. Kändes som min kropp svarade upp bra och kändes inte alls lika trögt som förra gången jag sprang. Stumheten kom inte, trots hög puls under intervallen kändes det som att kroppen syresatte som den skulle och löpkänslan fanns där! Min högerfot gnällde inte heller under hela rundan, men nu efter så molar den lite. Får se hur den känns imorgon, men förhoppningsvis börjar den så smått att läka. Det är jul inte mer än 2 veckor kvar till jag ”måste” börja löpträna på riktigt för att vara förberedd till LillUltran på Österlen den 16e april.

IMG_0361Efter löprundan körde vi några sköna X-fit-övningar på min gräsmatta. Där var det tyngre däremot. Shit vad jag är svag! Här måste jag börja bruka allvar om jag ska orka hålla kroppen rätt under långa lopp. Rodden tränar ju framförallt rygg och skuldror, men inte så mycket mage. Det märktes väldigt tydligt idag!

Nu återstår det att se hur både formen och foten utvecklar sig kommande veckor. Ni får gärna göra som jag och hålla alla tummar och tår för att det ska bli bra så jag kan köra de tävlingarna jag anmält mig till. Årets höjdpunkt är naturligtvis UltraVasan90 i augusti, men skulle gärna vilja köra några kortare som förberedelse innan och då ligger LillUltran och HallandsUltra perfekt i tiden för att hinna ladda om inför de 90 km mellan Sälen och Mora.

 

 

 

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera