Första 12 km-löpningen på 2 år!

Idag hade jag bestämt mig för att mata lite kilometer. Efter att ha sprungit 3-8 km-rundor på ganska lätt underlag skulle jag nu utmana mig själv och min häl genom att köra 12 km i blandad terräng. Det var allt från grusväg till geggig skogsstig. Målet var inte att springa snabbt utan låta kroppen syresätta ordentligt samtidigt som jag fick känna på att få lite fler kilometer i benen. D.v.s. jag var ute efter fler repetitioner/lösteg för att se hur hälen svarar.

Hälen gnällde inte alls. Det gjorde inte resten av kroppen heller för den delen. Jag är långt ifrån en bra form konditionsmässigt, men det var inte skitjobbigt… Jag var absolut inte slut efter rundan, men kände att det räckte för idag.

Så än en gång bra besked från hälen, men jag är fortfarande rädd för att det finns en pålagring som stör. För när jag gått i skor med hård hälkappa kommer symptomen tillbaka lite lätt. Så det känns som att det är någonting som inte är som det ska… Däremot verkar det inte svara lika illa på själva belastningen vid t.ex. löpning (med mina special-opererade skor eller med sandalerna). Om 2 veckor är det röntgen- och ultraljud-undersökning så snart får jag svar på om det är något galet…

 

Kommentera