Gott Nytt Löpnings-År! – 6,5 km

on

IMG_1742Då var årets sista löp-pass gjort. Tack för sällskapet Marcus! Det blev, trots planen på en längre runda, bara en 6,5 km runda. Mina ben påminde mig om mitt pass med Gåvan igår så det kändes rätt att ta det lite lugnare än tänkt idag.

Den näst sista kilometern körde vi på rätt bra och skulle gissa att vi låg på 4:30 – 5 minuters tempo trots geggiga stigar, rötter och grenar. Det kändes skönt för kroppen svarade på ganska bra och jag börjar nu känna att jag är igång. Det tog en stund att återfå konditionen efter förkylningen i november och nu hoppas jag att jag får fortsätta vara frisk iaf till Vasaloppets Öppet Spår i mars. Veckan efter det så är det Stävie Trail. Sen är det ju ett ganska långt uppehåll fram till Toughest i Malmö i maj och senare UltraVasan i augusti.

Löpningen har verkligen blivit mitt knark! När jag avslutat en runda kan jag knappt bärga mig innan jag får komma ut i spåret igen! Under rundorna kommer jag på mig själv att hamna i ett harmoniskt tillstånd som nästan kan liknas vid ett rus. Det beror säkert på all dopamin som kroppen producerar för att säga ”Bra jobbat!”. Tackvare en bra återhämtning med hjälp av min Compex kan jag komma ut nästan varje dag. Iaf ett lugnt pass dagen efter ett lite tuffare eller längre pass. Det känns verkligen privilegierat!

Så vad ska jag förändra 2015? JAG SKA SLUTA ÄTA GODIS! Godis och små-ätning är min värsta last och jag känner att mitt sockerberoende är osunt för både min kropp och själ. Därför kommer jag att sluta äta godis och annat sött fr.o.m. imorgon. Jag kommer att skriva en dagbok för mig själv kring hur det känns att vänja av kroppen med sockret för att jag senare ska kunna gå tillbaka och se vilka faser avvänjningen genomgår. Jag har ju slutat snusat och det ska bli intressant om socker-avvänjningen blir lika svår eller t.o.m. svårare… Wish me luck!

Med dessa ord vill jag avsluta bloggandet för 2014 och önska er alla Ett Gott Nytt 2015 med mer löpning och bloggande!

 

Kommentera