Härlig fartlek med en stänk av blodsmak i munnen – 5,9 km

on

EndoIdag blev 1 km uppvärmning, 4 km fartlek och 1 km nerjogg. Fartlek är alltid roligt, men med Marcus är det extremt kul! Han lyckas trigga igång nånting som gör att jag plockar ut det jag har att ge (och jag inbillar mig att detsamma gäller för honom… :-)) Kroppen levererade helt ok och det känns att formen är på väg upp då återhämtnings-perioderna känns långa istället för alldeles för korta som de känns när jag inte är i form. Om knappt 3 månader är det dags för årets första lopp, Vasaloppet Öppet Spår. Jag hoppas att jag kan hålla mig frisk och kan träna kontinuerligt fram tills dess. Jag har däremot bestämt mig för att inte träna skidor överhuvudtaget, varken på snö eller rullskidor. Den enda förberedelsen jag kommer att ha är löpträningen samt lite enklare core-träning hemma. Skidorna står fortfarande i fodralet sedan förra året och kommer inte att plockas fram förrän de ska vallas inför årets lopp… 🙂

Normalt brukar jag vara vägvisare, men idag tog Marcus det ansvaret. Han valde då en runda i ett område som jag sprang mycket i innan vi flyttade till huset. Det var kul att återse stigar och vägar efter ganska många år.

 

Kommentera