Härlig långrunda med mersmak – 21,5 km

2015-03-28 10.41.27Idag var det dags för långrunda. När jag vaknade i morse kändes det INTE som att kroppen ville leverera någon långrunda idag. Efter att ha varit vaken en stund kändes det inte alls annorlunda. Och efter att ha sprungit ca 3-4 km så kändes det ännu mindre som att en långrunda var aktuellt. Men strax efter 6-7 km började jag känna att kroppen ville vara med. När jag sprungit ca 9 km fick jag sällskap av min vän Marcus som hängde med i ca 8 km. Under de kilometrarna kändes det som att jag knappt behövde anstränga mig alls för att hålla tempot på en ok nivå. Allt bara flöt och musklerna fick den syre de behövde. de sista 4 kilometrarna sprang jag själv. När jag hade ca 2,3 km kvar hem så hade jag fortfarande kvar energi som jag ville göra slut på, vilket gjorde att jag drog på lite och avslutade med ca 5 min/km-tempo. Därefter var jag klar… 🙂 De sista 200 metrarna var en underbar kamp mellan kroppen och huvet! Mjölksyran sprutade från benen och järnsmaken började ta över i munnen. Det var med andra ord helt fantastiskt!

Kommentera