Härlig runda i bra tempo för att hålla igång – 12 km

on

 Det är bara 10 dagar kvar till HallandsUltra 50 km… 10 dagar! Jag känner att jag gjort vad jag kunnat för att förbereda mig, men frågan är om det räcker? Kommer de tuffa 50 kilometrarna med de avslutande 14 kuperade kilometrarna bli mig övermäktigt? Eller kommer jag att känna att kroppen svarar upp mot utmaningen och att jag har bra med energi kvar efter de första 36 kilometrarna för att sedan kanske krokna under de sista 14? Ja, allt det där är skrivet i framtiden och om 10 dagar kommer vi alla att ha fått svar. Jag är otroligt nyfiken på det svaret… 🙂

Planen är nu att köra ett likadant pass på söndag som det jag körde idag för att sedan köra ett backintervall-pass på torsdag nästa vecka. Då borde jag komma till start med fräscha och förberedda ben. Resten får pannbenet sköta. 🙂 Dagens pass var 12 km i skogen på Järavallen. Jag kände att jag kunde trycka på ganska bra och jag är riktigt nöjd med att att kunna hålla 5 min/km-tempo i den terrängen. Jag känner också att kroppen återhämtar sig bra under belastning, vilket jag kommer att ha stor nytta av under längre distanser.

Under dagens runda testade jag för första gången en salva som heter Sportslick. Den ska motverka skavsår och blåsor på fötterna. Eftersom jag har ett par skor som skaver lite lätt på insidan på båda stortårna så tänkte jag att den här salvan skulle bli bra. Den hjälpte inte… Jag ska testa igen på söndag, men det lutar åt att det blir tejp som skydd under HallandsUltra istället för Sportslick-salvan. Innan jag sågar salvan helt ska jag testa den igen på söndag… Återkommer.

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


Kommentera