Härliga backintervaller – 8,6 km

2015-05-08 15.46.03Jag och min vän Marcus tog bilen till Dösjebro station och sprang därifrån till Dagstorps kyrka. En ganska plan och bra uppvärmnings-löpning på ca 2,5 km. Väl framme där man svänger av den lilla grusvägen upp till kyrkan började den första intervallen av fem! Det är verkligen den optimala backen för backintervaller! Backen är ca 350 m lång och har en fallhöjd på ca 30 m. Den sluttar ganska jämnt alla 350 metrarna med en liten lätt ökning de sista 40 metrarna. För att inte tala om den sköna bromsträningen nerför! Nerförs-löpningen är ju den som tagit mest på mig när jag sprungit Lidingöloppet så att få träna det är mycket värt inför kommande lopp där det definitivt kommer att vara backigt.

Efter 5 intervaller upp och ner för backen begav vi oss tillbaka mot bilen. Efter ca 500 meter kände jag att kroppen började komma tillbaka från intervallerna så jag pressade på i löpsteget och fick på så sätt ytterligare lite pulsträning på väg tillbaka. Jag måste säga att jag är oerhört nöjd med hur kroppen svarar nu. Både att pulsen kommer ner bra efter ansträngning i intervallerna samt att syresättningen funkar vid hög belastning under längre tid. Jag kom upp i 93-94 % (190-193 slag/min) av maxpuls på samtliga intervaller och taktade över 180 slag/min de sista 2 kilometrarna.   Nästa steg är att köra backintervaller mer kontinuerligt så att pulsen går ner vid samma belastning, vilket gör att jag kan öka farten.

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


Kommentera