Ibland går det inte som man tänkt sig – ca 5,5 km

IMG_20141024_170006Hade längtat hela dagen efter att få komma hem och köra ett back-intervall-pass i grusgropen vid Saxtorps dammar. Jag hade inte varit där innan så jag visste inte riktigt vad som väntade. Glad i hågen begav jag mig dit, ca 2 km löpning. Väl där hittade jag en helt ok backe. Lite för kort och lite för brant, men helt ok.

IMG_20141024_170051När jag kommit upp så sprang jag på ryggen av sandhögen för att sedan ta mig ner och tillbaka till backens början… tänkte jag iaf… Uppe på ryggen började det bli lite geggigt. Det syntes inte på ytan, men var som kvicksand. Uppe på ryggen sjönk jag inte ner särskilt lång, bara någon centimeter så jag tänkte att det blir nog bättre bara jag kommer ner igen.

IMG_20141024_165709Ack så fel jag hade! Väl nere från ryggen fann jag mig klampa i knädjup sand-lera. Det jobbiga var att jag aldrig kunde veta när jag skulle sjunka och när underlaget skulle hålla mig uppe. På ytan såg det hur bra ut som helst. När jag kommit en bit ut i gyttjan upptäckte jag att jag varken kunde fortsätta framåt eller återvända till där jag kom ifrån. Jag var helt omgiven av förrädisk sand!

IMG_20141024_165552Väl uppe på stadig mark igen kunde jag konstatera att mina byxor och skor fått några extra gram att släpa på och mitt humör var allt annat än på topp. Jag som hade sett fram emot det här passet så mycket och så straffas jag med den här j*vla skiten!

Väl hemma var det bara att ta fram vattenslangen och spola av byxor och skor och hoppas att det finns möjlighet till en roligare löpupplevelse imorgon istället!

 

 

Kommentera