Idag har jag bakat ”Frukostkakor”

on

Tidigare har jag haft disciplinen att laga min ”Supergröt”, men har dessvärre blivit mer och mer lat på morgnarna och följt minst motståndets lag och helt enkelt struntat i frukost. Ja, jag vet. Det är ingen jätteinsats att laga gröt, men det räcker inte med att jag kokar upp vattnet i vattenkokaren eller gör den i mikron. Det är helt enkelt för jobbigt och blir inte av. Det enda jag fått i mig den senaste tiden har varit min ”vägra-bli-förkyld”-shot, men något mer har det inte blivit.

Därför tänkte jag att det kanske finns något annat sätt att få i mig lite fiberberikade havregryn och andra nyttigheter än att behöva göra gröt. Så jag googlade och hittade ett recept på havrekakor som inte ska förväxlas med de där asgoda som till största del består av socker utan som består av lite snällare kolhydrater. Jag modifierade receptet lite genom att tillföra bl.a. nötter och russin. Sagt och gjort. Iväg till Ica och inhandla det som behövdes och sedan var baket i full gång!

Receptet på mina Frukost-kakor blev så här:

  • 1 l fiberhavregryn (vanliga havregryn fungerar säkert också)
  • ca 6 bananer (eller 4 stora bananer)
  • Ca 4 msk kanel
  • 200 gram nötter
  • 125 gram russin
  1. Mosa bananen och rör ihop med grynen och de andra ingredienserna
  2. Forma till småkakor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 8-12 min. Klart!

Jag fick precis provsmaka och första intrycket är nog att det är mer nyttigt än gott. Men det är tillräckligt enkelt, snabbt och smidigt för mig att äta på morgonen och sväljs lätt ner med en dubbelespresso. Så jag tänker att det borde vara bättre än inget helt enkelt. 🙂

Nu ska det bli intressant att se om det gör någon skillnad på hur jag mår. Att inte äta på morgonen påverkar mig genom att jag lägger på mig vikt, får svårt att äta ordentligt resten av dagen (blir mätt väldigt fort) samt att jag äter sämre kolhydrater för att försörja hjärnan under dagen. Kan någon, några eller alla dessa förändras till det positiva vore det ju en klar vinst!

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!

 

 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera