Idag var jag Stålmannen! – 29,1 km

2015-03-31 14.57.05Igår fyllde jag år och blev firad hela dagen av min under bara fru och fantastiska dotter! I present fick jag bl.a. en superbra löpar-T-Shirt i stålmannen-stil. Den sitter perfekt och är  otroligt skön. Stort tack tjejer!

Idag stod långpass på schemat. Och jag ska erkänna att jag inte var jättesugen på att utmana vädret idag, men jag gjorde det! Jag sprang hemifrån över motorvägen till Järavallen. Det var ganska friska västliga (eller snarare nordvästliga)vindarsom gav löpningen lite extra tuggmotstånd på väg västerut mot havet. 2015-04-01 14.24.20Väl framme vid havet sprang jag Kustvägen söderut och hade då sned medvind, vilket var ganska behagligt. När Kustvägen tog slut sprang jag ner till Hamnen i Barsebäck för att sedan fortsätta längs med havet till gamla Kärnkraftverket. På vägen mot kraftverket sprang jag bl.a. nere i sanden på stranden, vilket var en en härlig känsla trots vädret. När jag passerat kraftverket sprang jag in i en hage som det just nu inte gick några boskap i. Att springa in där var ett STORT misstag. Det fanns ingen stig och eftersom det hade ösregnat var det rena sumpmarken.

Jag försökte springa genom att hoppa från tuva till tuva, men tills slut gick det inte utan jag fick gå försiktigt och trots det fick jag in gyttja i mina skor (fivefingers). Då hade jag 11 km hem. 2015-04-01 13.46.22MEN idag hade jag bestämt mig för att vara Stålmannen! Efter att ha kommit upp på en grusväg igen fortsatte färden till Barsebäcks by och sedan via Hofterup hem igen.  Väl hemma kunde jag summera rundan till drygt 29 km på ett, för mig, bra tempo! Och med tanke på den träningsdosen jag givit kroppen den senaste månaden så är jag jättenöjd med insatsen idag! Inte bara den fysiska insatsen utan kanske än mer den mentala. När man har 11 km hem och man tvingas gå och det läcker in gegga i skorna, när det blåser frisk motvind och man kämpar som ett gör för att röra sig framåt eller när man börjar få kramp-känningar i ett antal muskler… 2015-04-01 14.29.32Det är då den mentala styrkan ska sättas in så att man driver kroppen framåt. Uthållighets-sport handlar minst lika mycket om mental som fysisk kapacitet. Man ska bara släppa in tankar som hjälper en. Alla andra tankar ska omedelbart bytas ut mot hjälpande tankar!

2 kommentarer Lägg till

 1. Gerth skriver:

  Strålande, Daniel. Det mesta sitter i hjärnan och tankarna man har. Det har du helt rätt i.
  GRATTTIS in aftershot!
  Gerth

  1. danlar skriver:

   Tack Gerth! 🙂

Kommentera