Jag, CamelBak och 25-graders sommarväder – 12 km

IMG_2163Efter en löpfri-dag igår var det idag dags för första medel-långa-passet efter sommarens dåliga träningsdisciplin. Jag brukar aldrig gnälla över dåligt löparväder, men idag… Jag har inga problem med regn, vind, snö eller hagel, men varmt sommarväder sliter otroligt mycket på mig. Det är mitt värsta löparväder…och nu har jag gnällt färdigt om det… 🙂

Väderförutsättningarna kunde jag inte påverka så då fick jag helt enkelt anpassa mig. Fyllde min CamelBak (ryggsäck med vattenbehållare) till bredden, vilket är 2 liter. På med solglasögon, pannband, kompressions-tshirt och rätt inställning. Då var det klart… Nu ska gubben ut och bekänna färg!

Ett 12-km-pass stod på agendan och rutten är densamma som jag sprungit MÅNGA gånger innan. Den är otroligt vacker och inspirerande. Härlig skog med Öresund ett stenkast bort. De först kilometrarna var tröga. Lite träningsvärk kvar från rundorna i början av veckan, men jag tog det lugnt och skulle bara få kilometer i benen utan krav på tempo. Efter 3-4 km kom jag in i lunken och benen gjorde jobbet utan att påminna hjärnan om ansträngningen alltför mycket. Helt frikopplat var det inte. Inte som innan sommaren, men det gav lite hopp om att jag iaf är på rätt väg och att jag inte är helt off trots min slapphet i sommar. Idag kom t.o.m. löpkänslan/glädjen tillbaka lite grann. Det var skönt att få känna på den känslan igen och den ger mersmak! 🙂

Under tiden jag var ute i spåret kom startbeviset för UltraVasan45 som jag ska ta mig an den 22 augusti. Nära nu… och fortfarande en bra bit kvar till en bra form… 🙂

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

 


Kommentera