Jag och Roddis fortsätter trivas ihop!

on

IMG_0400Nu har jag kört roddmaskin i drygt en månad och det har blivit 20 pass och totalt 134 km. Det har varit en blandning mellan statiska och intervallpass. De första 13 passen var på gym. De sista 7 har varit hemma i förrådet med Roddis.

Man kan tänka sig att det inte gått så lång tid och att jag faktiskt inte tränat så jättehårt, men det är tydligt att rodden ger resultat. Idag rodde jag 10 km på 43:40. Det är säkert ingen dundertid i jämförelse med många andra, men jag väljer att jämföra med mig själv. Den 29 feb rodde jag 10 km på 45:38 och den 7 mars på 44:03. Och de 2 tidigare gångerna var jag totalt slut efteråt! Nu hade jag tillräckligt med energi för att ta en selfie och se lite ”fräck” ut… 😛

Jag tror att tekniken blivit bättre, men största utvecklingen tror jag är syreupptagningsförmågan. Kroppen sliter inte alls lika mycket som tidigare vid samma tempo. Pulsen är absolut hög, men jag drar inte på mig mjölksyra som tidigare. Idag låg jag mellan 85-90% maxpuls de sista 5 km utan att musklerna stumnande. Jag hade kunnat köra på i samma tempo en stund till, vilket är en underbar känsla!

Rodden är nog min räddning om jag vill hålla formen hyggligt inför UltraVasan i höst. Jag får min andra stötvågsbehandling i höger foten på torsdag och jag har förhoppning att kunna köra korta löppass i början av april för att kunna öka sträckorna och frekvensen under maj, juni och juli till 70-100 km/vecka. Men allt hänger som sagt på hur behandlingen går.

Jag roade mig med att spela in en liten film häromdagen…:-)

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera