Känna-efter-runda – 7,6 km

on

2015-06-11 17.20.155 dagar har passerat sedan HallandsUltra 50 km så idag var det dags för en känna-efter-runda. Det är alltid lika spännande att se hur kroppen svarar några dagar efter att man har plockat ut mycket ur den. Man vet inte hur steget ska kännas, hur musklerna ska svara eller hur pulsen ska bete sig.

Det svaret jag fick idag var att kroppen och huvet var lika sugna på att få komma ut i spåret igen! Visst det var inte ett hårt pass i sig, men det kändes bra. Inga smärtor eller andra skavanker och pulsen höll sig där den skulle. Det häftigaste av allt var hur skönt det kändes mentalt att få komma ut i skogen och följa stigarna, höra fåglarna och andas in allt syre och liv! Det är nog faktiskt därför jag älskar löpning så mycket som jag gör. Den mentala delen är iaf 70-80 % av anledningen till att jag älskar löpningen. Den fysiska delen tillför naturligtvis också en viktig dimension, men det är inte den som ger abstinensen när jag inte springer. Abstinensen kommer alltid ifrån bristen på den mentala energin som löpningen ger mig.

Så nu är jag igång och nästa hållplats är fjäll-löpning i juli då jag ensam kommer att vara ute i 3-5 dagar och springa med packning i ca 7 mil. Till det äventyret bör jag vara minst lika förberedd som till HallandsUltra 50km!

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


2 kommentarer Lägg till

  1. Johan skriver:

    Nya utmaningar hela tiden! I salute tok.

    ”You” skulle det vara men tok som min padda rättade till passar ännu bättre.

    1. danlar skriver:

      Tack Johan! 🙂 Och tok passar nog absolut bättre i detta fallet… 🙂

Kommentera