Kort återhämtnings-runda – 6,5 km

on

maptodayIdag var jag så grymt sugen på att komma ut i spåret! Det var som kosläpp när jag stack ut i skogen på ojämna och slingriga stigar. Det var såklart jättekul att springa SM-Milen i lördags, men det är absolut i skogen som jag njuter som mest av löpningen. Luft full med syre, fågelkvittret, dofterna, ojämnheterna, krokiga stigar och att få anpassa sig till naturen. Korta ner steget för att komma rätt för kunna hoppa över stockar, stenar och geggiga pölar. Det är DET jag verkligen gillar. När min kropp är maskinen som man kan varva upp och låta jobba för att sedan sänka belastningen och låta den hämta lite mer bränsle. Om och om igen…

Trots att jag hade en ordentligt ansträngande runda för 3 dagar sen svarade kroppen helt ok idag. Första 4 kilometrarna gick i snitt på ca 5 min/km-tempo, vilket är snabbt med tanke på underlaget. De sista kilometrarna hade jag bestämt mig för att ta det lugnt och bli av med slagg så det blev lugn jogg hem.

Denna veckan ska jag försöka komma upp i normal träning med 6 pass (3 löp-pass och 3 core-pass) för att sedan köra lite lugnare nästa vecka inför Toughest som är den 2 maj.


Kommentera