Kort och lugn runda med musik i öronen – 3,4 km

on

IMG_2243

Enligt plan var det idag dags för en kort ”feel-good”-runda idag. Mest för att få kroppen att hålla sig vaken och förstå att det kommer mera löpning framöver. Dagen till ära testade jag något jag normalt inte gör: Att springa med musik i öronen!

Anledningen till att jag inte gillat det är framförallt 2 saker.

1. Alla hörlurar/headsets som jag testat tidigare har alltid slagit emot när man landar så att man får en ljudåtergivning av steget i öronen, vilket är extremt störande!

2. Att jag inte gillar att vara i en ”musik-bubbla” när jag springer då det avskärmar från ljud i omgivningen. En bil som kommer bakom eller något annat som kan vara bra att uppmärksamma.

Nu har jag ett headset från Plantronics som heter BackBeat Fit som jag testade för första gången idag. Jag inser nu att jag måste omvärdera det här med med musik när jag springer! Det sitter grymt bekvämt och det känns knappt att man har det på sig. Inga skav och framförallt ingen störande ljudåtergivning i steget! Det spelade ingen roll hur mycket jag studsade. Det var ingenting som lät eller slog emot! Så check på punkt 1 ovan! 🙂

Dessa lurarna sluter inte tätt i örongången, vilket gör att man därför kan höra omgivande ljud tillräckligt bra för att klara av att höra en bil som kommer eller liknande. Visst… det kostade naturligtvis lite på ljudkvalitén, men den var fullt tillräcklig iaf!

Det levereras med en laddningskabel och ett mobilfodral att ha på överarmen (och som man kan förvara headset och laddningskabel i när det inte används). Utöver det har det en batteritid på 8 timmar ”musiktid” samt bra knappar för att kontrollera musik samt svara i telefon.

Sammanfattar man det kan man säga att vill man ha ett headset som sluter tätt och slår emot i löpsteget så är det inget headset för dig. Vill man däremot ha ett riktigt bekvämt headset med bra batteritid och som låter en höra lite omgivningsljud så är detta ett klart KÖP! Priset ligger på 800-900 kr.

 

Detta var INTE sista gången jag sprang med musik i öronen! 🙂

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera