Kort och lugn runda med nya kläder och fjäll-ryggsäcken – 7 km

2015-04-08 14.34.24Det piper till i telefonen. Ett SMS talar om att det finns ett paket att hämta på jourbutiken ca 3,5 km hemifrån. Ska jag ta bilen? Känns ju lite onödigt så kort sträcka. Det måste ju vara bättre att springa. Men det är ju faktiskt en planerad löpfri dag idag… Jag har ju nya kläder från Dobsom som jag ännu inte sprungit in… Men jag skulle ju inte springa idag. En kort runda på 7 km kan väl ändå inte göra nåt. Det borde ju inte påverka kroppen utan bara vara nyttig. Eller hur? Jo, så är det nog. Jag springer ner och hämtar paketet. Man jag kan ju inte hålla det i händerna på väg tillbaka. Ahh. Jag tar på mig fjäll-ryggsäcken så kan jag packa i den. Se där ja… Helt plötsligt har min löpfria dag förvandlats till en 7 km-runda med 8 kg på ryggen. 🙂 Men det var det så värt! Jag fick ju därför möjlighet att prova mina nya Dobsom-kläder. Nya långa tights, T-shirt, Lager 2-tröjan Tornio och R90 XT med avtagna ärmar.  Är grymt nöjd med dem! Bra följsamhet och passform. Och nånting som jag verkligen gillar med Dobsoms kläder att att det finns fickor på rätt ställen. Det gör dem praktiska att använda.

 

2015-04-08 14.35.14Kroppen svarade lite svagt idag. Lite som en stor gäspning de första 2 kilometrarna. Därefter kom den igång lite bättre, men något större klipp blev det inte i steget idag. Det kanske inte är så märkligt med tanke på att jag kört ganska hårt den senaste månaden (ca 38-58 km/vecka). Så denna och nästa vecka måste jag ta det lugnare för att komma i så bra skick som möjligt till SM-Milen i Malmö den 18e april. Jag vet att 10 km inte är den distans som jag gör mig bäst på, men det hade ju varit kul om jag kom under 50 minuter.

 

Kommentera