Kroppen ville inte idag, men hjärnan bestämde! – 10,8 km

2015-04-25 11.21.55Jag ville så gärna ut i spåret idag. Kroppen kändes trött och ville bara ligga i TV-soffan, men hjärnan var otroligt sugen på att få lite friluftskänsla. Och hjärnan vann. Hjärnan bestämde däremot att det skulle bli ett lugnt och lätt pass så att kroppen inte skulle bli allt för arg. Med ett medeltempo på typ 6:17 i terräng borde därför kroppen kunna känna sig ganska nöjd, men det var den inte. Den började klaga ordentligt vid 5 km och de sista kilometrarna kändes som de sista på Lidingöloppet! Det var så enormt tungt. Löptekniken var som bortblåst. Jag kände mig som en säck potatis i rörelse. Usch! Väl i mål kom efter-tröttheten som jag normalt får när jag pressar mig på längre pass. Jättekonstigt att jag fick den typen av reaktion efter detta passet! Jag började försöka klura ut varför kroppen var i så här dåligt skick idag. Kan jag ha en liten infektion i kroppen trots att pulsen ser ok ut? Kan kompressions-sleevesen vara förklaringen då jag normalt aldrig springer med dem? Kan SM-Milen i lördags sitta kvar i kroppen fortfarande? Jag har inte kommit fram till förklaringen eller också är det bara så att kroppen hade en dålig dag idag… Så kan det vara.


2 kommentarer Lägg till

  1. Pange skriver:

    Jag vet varför det gick trögt. Brist på fastlagsbullar. Hörs på lång väg.

    1. danlar skriver:

      Haha Ja, så måste det ha varit… Gärna så nära inpå passet som möjligt…:-)

Kommentera