Kvällslöpning med min kompis Pierre – 7,6 km

on

2014-11-13 18.21.27Ikväll fick jag trevligt sällskap av min kompis och kollega Pierre Wittlock. Vi bestämde oss för att det skulle bli en asfalt-runda eftersom det blivit mörkt och Pierre inte hade någon ordentlig pann-lampa. Vi började i ett lugnt uppvärmningstempo de första 2 kilometrarna för att sedan växla upp till ett successivt snabbare tempo. Från 5:10 på 3e kilometern till 4:36 på 7e och kroppen fortsatte att syresätta även när vi kom upp i 4:36, vilket är ett bra besked.

Jag var lite tveksam till vilka skor jag skulle ha idag. Helst vill jag ju springa i mina tunna fivefingers, men för mycket asfalt gör att jag får ont i trampdynorna. Och med halvmaran i fivefingers i tisdags (på delvis asfalt) i benen och fötterna var jag rädd för att det skulle göra ont. Jag chansade dock och chansningen gick hem. Jag kände ingen smärta alls i trampdynan och jag började tvärtom känna att min teknik blivit bättre och att jag landar mycket mjukare nu. Det gör att jag inte belastar trampdynorna med samma slag vid fot-isättningen och därmed inte heller känner samma smärta. Det är inte fakta utan en teori som jag har… 🙂

Igår var löpfri dag, men körde lite cross-fit-övningar hemma. Det känns bra att stärka core-muskelaturen så att jag inte säckar ihop med överkroppen när jag börjar bli trött under längre löpturer. Min tanke är att köra löpning varannan dag och de övningarna varannan. Och vartannat löp-pass ska vara långpass på minst 15 km, men helst över 20 km. Det är det som kommer att krävas om jag ska ta klivet upp på allvar till ultra-distanserna som jag planerar. Då duger det inte med små-pass utan kräver en högre träningsväxel.

Kommentera