Långpass med backträning á la Skåne – 22,2 km

on

2015-05-10 13.04.46Jag vaknade imorse med en del sviter kvar efter back-intervallerna i fredags, men idag var det bokat långpass och då ska det bli långpass! Termometern sa 10 grader. Tittade ut och såg ett grådassigt väder med lätt regn i luften. Ett bra väder, men svårt att välja kläder till. Antingen klär man sig för varmt eller för kallt. Jag bestämde mig för att köra långa tights, en t-shirt och Dobsom Force-jackan.

Sen bar de iväg. Jag sprang till Lödde via en omväg på landet för att sedan svänga österut mot Hög. Allt kändes bra och jag var nöjd med mitt klädval för dagen. Väl i Hög svängde jag upp vänster (norrut) mot Höjs boställe och Västra Karaby. Och det var på sträckan Hög – Västra Karaby som det blev backträning á la Skåne! Backträning á la Skåne är en horisontell landsväg, lång så man inte ser slutet på den, som är belägen på slätten där det blåser kraftig motvind. Fördelen med Backträning á la Skåne är att det är minst lika påfrestande för psyket som det är för kroppen. Att se den oändliga landsvägen och inse att det enda sättet att bli av med den här situationen är att fortsätta till slutet som du ännu inte kan se. I det här fallet var det dessutom extremt kalla vindar från nordväst som kom farande mot mig. Så kalla att t.o.m. min Force-jacka kändes lite kall. Å andra sidan hade jag inte kunnat klä mig varmare för då hade de andra 20 kilometrarna blivit en pina. Så vädret var idag svårt att klä sig perfekt till.

Under dagens runda reflekterade jag också över hur bra jag börjar känna min kropp och hur jag nu med småjusteringar kan påverka ansträngningen så att jag hushållet med energin på ett bra sätt. Jag vet hur länge jag kan vara i en viss puls-zon och jag kan också själv justera min löpning för att få ner pulsen till den nivå som jag vill ha den. Tidigare har jag nästan fått stanna för att få ner pulsen för att sedan springa igen och då har pulsen stuckit för högt och jag har då behövt att sakta ner extremt mycket etc… Det gör att det blir väldigt ryckigt istället för hur det är nu.

 

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


2 kommentarer Lägg till

  1. Andreas skriver:

    Det är riktigt trevlig säsong att springa på nu med alla rapsfält som blommar! Saknar inte att bo i stan och behöva stanna vid rödljus…

    1. danlar skriver:

      Det är verkligen ett privilegium att få ha de här förutsättningarna… 🙂

Kommentera