Långpass på landsväg – 17 km

2015-05-06 10.44.20Idag stod långpass på programmet, men motivationen var inte på topp så jag försökte hitta en morot för att komma ut och nöta lite kilometrar. Moroten blev att jag behövde AA-batterier till mitt lås på huset och jag hade inga hemma och tog därför beslutet att transport-löpa till affären för att köpa batterierna. Jag valde en affär som ligger ca 10 kilometer hemifrån och tänkte sen att jag skulle ta en ordentlig omväg hem.

Sagt och gjort. Benen kändes helt ok och farten var också enligt förväntningarna. Jag kom fram till affären och köpte mina batterier. Kom ut och sate igång klockan för att fortsätta passet genom att försöka hitta en ordentlig omväg hem för att komma upp i 25-30 km, men då piper klockan till och klagar på låg batterinivå! Det gör att den aldrig skulle klara en omväg utan här gällde det snarare att hitta den kortaste vägen hem innan batteriet tog slut. Nu skulle ju någon säga att det spelar väl ingen roll. Man kan ju springa vidare utan klocka när batteriet dött. NEJ, DET KAN MAN INTE! 😉

Det innebar att jag fick ett 17 km-pass istället för 25-30… Inte enligt plan, men jag får ta igen det på söndag istället. Och då kanske man t.o.m. skulle försöka klämma ett marathon bara för att känna på den lite längre distansen. Vi får se. 🙂

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


Kommentera