Långpass som inte blev… – 10,3 km

2015-06-13 14.37.19Nu har det gått en vacka sen HallandsUltra 50km och jag tänkte ta tillfället att köra ett långpass idag och känna att jag kommer igång igen, men det var tydligt att kroppen inte var redo för det. Jag hade inget klipp i steget och trots att jag ansträngde mig kom inte farten och känslan. Visst 24 grader och sol hjälpte väl kanske inte till, men det var uppenbart att jag inte var återhämtad nog för att köra långt än. Vid 6 km kändes det för en kort stund som om jag hade kommit in i lunken där benen jobbar av sig själva och tanken är fri, men det gick över efter 1,5 km och jag var tillbaka i det tunga och långsamma löpsteget. Jag bestämde mig därför för att inte pressa hårdare utan återvända hemåt och låta det tänkta långpasset bara bli strax över 10 km i långsamt tempo.

Planen nu är att försöka komma ut kortare rundor med högre frekvens. Kanske 3-5 km-rundor gärna varje dag under nästa vecka. Bara för att få kroppen att förstå att vi ”börjar om” lite. Vet inte om det kan funka, men efter dagens upplevelse så inser jag att långpassen får vänta ytterligare någon vecka och då behöver jag hitta något annat som funkar under tiden. Kanske skulle jag återuppta mina morgonrundor? Det är faktiskt väldigt skönt att komma igång ordentligt på morgonen och komma nytränad till jobbet… Ja, det är nog en bra lösning.

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


2 kommentarer Lägg till

  1. Johan skriver:

    Ät nu en kebabpizza med gott samvete så är du igång igen! Du har varit duktig pojke ändå.

    1. danlar skriver:

      Haha… Tack! Låter som en plan…:-)

Kommentera