Lidingöloppet – 30 km njutning!

Race Report Lidingöloppet

Inför loppet

innanloppetJag har nu sprungit på framfötterna i ett år utan dämpning för hälarna. Jag hade som längst sprungit 15,5 km med den tekniken innan Lidingöloppet så det var en liten chansning att ställa sig på startlinjen till ett av Sveriges tuffaste lopp. Vi kom upp till Stockholm på fredagen och kunde i lugn och ro ta oss ut till Lidingö på lördag förmiddag. Det är härligt att andas in den atmosfär som infinner sig när tusentals människor gör de senaste förberedelserna inför en utmanande 30-km-bana.

Under loppet

Jag hade en känning i ljumsken redan efter ca 1,5 km. En sträckning som jag haft ett tag. Så jag längtade efter att få komma in i loppet så att kroppen blir varm och tar bort känningen i ljumsken. Vid 3-4 km kände jag inte av det längre utan kunde springa på lite bättre. Vid 13-14 km började det ta emot. Nu började musklerna bli stumma och kraften tryta. Jag hade ännu inte speciellt ont någonstans, men spänsten var inte kvar. Vid 22-23 km hade jag rejält ont i framförallt främre lår efter att ha bromsat i nedförsbackarna. Jag var rädd för att jag helt plötsligt skulle få kramp och få det ännu jobbigare att ta mig i mål. Jag tog det därför lite lugnare och balanserade ansträngningen för att fortsätta vara på rätt sida för att slippa krampen. Efter 27 km innebar det att jag tvingades gå i ca 2 km. Det fanns ingenting annat att göra. Den sista kilometern försvann alla smärtor och orken kom tillbaka av någon outgrundlig anledning. Jag sprang upploppet i ca 5 minuters tempo och peppade publiken hela vägen! Jag fick en ordentligt endorfinkick och mådde riktigt bra!

Efter loppet

EfterloppetSom vanligt efter längre ansträngning började jag frysa. Däremot kände jag mig mycket mycket fräschare än efter förra årets Lidingölopp. Jag insåg att i år hade jag ont i muskler. Förra året hade jag ont i lederna (framförallt knäna). Det ger mig en bekräftelse på att jag är på rätt spår gällande min nya löpteknik. Musklerna kan jag träna upp att bli bättre, det kan jag inte med knälederna. Så nu ska jag återhämta mig några dagar innan jag får dra på mig skorna igen och njuta av en ny härlig löprunda!

#lidingöloppet
#lidingoeloppet #löpning

 

Kommentera