Lite för kort långpass – 26 km

on

2015-05-14 14.37.27 Idag var det dags för långpass och tanken var att jag skulle springa från mitt hem till kontoret i Malmö. Enligt Google Maps skulle den resan bli ca 30 km och det var cykelväg i stort sett hela vägen genom Borgeby, Bjärred och Lomma. Allt flöt på bra de första 20 kilometrarna, men därefter kom tröttheten och kroppen sluta svara. Jag kände mig tung, ospänstig och trött. Gårdag-kvällen i Köpenhamn med kollegorna kanske tog ut sin rätt. En kväll som förövrigt var mycket trevlig och bjöd på många skratt! 🙂 Men det var kanske inte den mest perfekta uppladdningen för ett långpass.

Vid 25 km bestämde jag mig för att gå 1 km för att sedan fortsätta springa resterande 4-5 kilometrarna som återstod till kontoret. Efter att ha gått 1 km gjorde jag ett försök till att börja springa, men det gick inte. Mina hälsenor hade stelnat till och det fanns inte en möjlighet (utan skaderisk) att fortsätta springa. P.g.a. av skaderisk och att jag inte hade det i kroppen idag stannade jag och fick nöja mig med 25 km löpning + 1 km promenad. Så blir det ibland och jag inser att 50 km kommer att bli en utmaning att prestera om 3 veckor. Men det SKA gå och jag har nu bara en veckas hårdträning kvar innan de sista 2 veckorna innan loppet kommer att ha en mycket lägre tränings-intensitet.

Det är bara att ta nya tag och se till att komma så förberedd som möjligt till start den 6e juni!

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


Kommentera