Lite för lång och lite för tuff återhämtnings-runda – 7,2 km

on

2015-02-16 17.02.04Idag var planen att springa en lugn återhämtnings-runda på max 5 km. Det slutade med en 7km-runda i eländig terräng med björnbärssnår och knaggliga stigar. Lägger man dessutom på att det var skymning så att det varken är ljust utan eller med pannlampan så inser man snart att det var en runda där man var tvungen att springa aktivt. Rundan började med majsfältet (se bilden) för att sedan vistas mestadels i skogsmiljö. Bl.a. gjorde jag ett besök i skogen i Furunäs. Innan vi flyttade till huset sprang jag mycket i den skogen, men det var inte sig likt riktigt då man har röjt en del skog och skogsmaskinerna har gjort helt nya stigar som jag inte kände igen.

Jag kan inte låta bli att njuta och tycka att livet är helt underbart när jag får komma ut i skogen och springa. Att se ett rådjur springa genom hagarna, få ducka under grenar, hoppa över nedfallna träd och parera för ojämnheter och rötter. Det är verkligen fantastiskt! Vilket privilegium!

Känslan av förkylning börjar så smått att blekna, men har inte vågat trycka på ordentligt utan har hållit mig i ”safezon”. Pulsen höll sig på en bra nivå och visade inte de tendenserna som den gjorde i torsdags. Imorgon ska jag försöka mig på en lugnare runda och kanske någon kilometer längre istället.

Kommentera