Long time no see…

on

Då jag fortfarande har problem med min (förbaskade) hälsena har jag inte haft så mycket löpning att skriva om de senaste månaderna. Visst jag har mountainbikat lite, spelat en del volleyboll, rott någon gång och varit ute på någon kortare ”motionsrunda” löpning. Men det har inte blivit någon seriös träning utan mer lite mjukt. Alla mina värden såsom mjölksyratröskel, Vo2Max och ”prestanda” på Sportstrack är sämre än på många år.

Idag stack jag ut i det underbara vintervädret och sprang drygt 5 lugna km. Och det är så otroligt tydligt att det är just löpning i skogen som är min grej. Det är verkligen underbart! Jag får så grymt mycket energi mentalt av det! Jag blir fri i tanken och positiv. Så mountainbike, roddmaskin och de andra sakerna som jag också kör är bara substitut. De ger mig inte alls den mentala biten på samma sätt. De ger mig träning, men inte mental energi.

Under min ”motionsrunda” i skogen idag kom jag därför fram till att det måste till en förändring. Dels ska jag börja pulsträna ordentligt. Rodd- och mountainbike-passen ska innehålla intervaller där jag tröskeltränar. För att jag på så sätt ska förbättra min fysik. Och dels ska jag driva tillfrisknandet av hälsenan lite mer aktivt för att jag ska kunna få möjlighet att löpträna ”på riktigt” snart igen. Nu har jag haft skadan i 7-8 månader och den har blivit marginellt bättre trots oändliga tåhävningar, skoinlägg och salvor. Jag kommer därför att uppsöka nya sjukgymnaster med tydligare inriktning på idrottsskador för att få en plan på att bli frisk.

Någonstans i mina drömmar finns det jag skulle vilja genomföra minst en ultra under 2017. För att göra det krävs båda insatserna ovan. Både att jag tränar ”på riktigt” med mina substitut (rodd och mountainbike) och att jag blir frisk i hälsenan så att jag kan komma igång med löpträningen igen. Att dessutom Garmin nu lanserat en ny löparklocka (Garmin Fenix 5) ger mig ju ännu mer motivation! 🙂 2016 var ett förlorat löp-år. 2017 ska bli ett fantastiskt nystarts-år! Det har jag bestämt!

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera