Löpar-sandaler verkar funka!

on

För ca en vecka sedan inhandlade jag ett par löpar-sandaler. Efter bra tips och coachning av min löparkompis Andreas (som har sprungit UltraVasan90 i sandaler!) föll valet på ett par Luna Oso Flaco. De sitter riktigt bra och har en lite tjockare och mönstrad sula än de andra. Det gör att jag kan springa på lite leriga stigar i skogen utan att halka runt alltför mycket. Däremot tar den tjockare sulan bort en del av mark-känslan, vilket är lite synd. Inte helt omöjligt att jag kommer att inhandla ett par med tunnare sula i framtiden.

Varför har jag kommit in på löper-sandaler?!?! Det finns en STOR anledning och en lite mindre.

Den stora anledningen är att jag på sandalerna kan sänka hälremmen på högerfoten så att den inte trycker på mitt inflammerade område som sitter på övre delen av hälbenet. Det gör att jag har NOLL smärta under löpningen, vilket är helt underbart! I kombination med vegan-kosten hoppas jag att jag ska kunna långsamt stegra löpningen samtidigt som inflammationen försvinner.

Den andra anledningen är att jag får den sköna “barfota”-känslan som jag saknat så grymt mycket under min Skade-period. Sandalerna är galet “ärliga” och accepterar inget fusk med tekniken, vilket känns i mina otränade vader kan jag meddela. 🙂

Jag har nu hunnit med 4 rundor med sandalerna och nånting som är lite märkligt är att mina symptom i hälsenan blivit mindre sedan jag började med det. Vegan-kosten har ju absolut gjort skillnad och fortsätter att göra det, men jag funderar på om hälen faktiskt mår lite bra av de korta löprundorna där de helt slipper trycket från en hälkappa samtidigt som jag springer med riktigt barfota-teknik. Hur som helst ska det bli intressant att se om det fortsätter på den vägen!

 

Kommentera