Löpning och core-pass med Marcus – 6,7 km

on

2015-04-04 12.01.18Vilket väder! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är nästan vindstilla. Det var verkligen en fröjd att få komma ut och träna idag! Av logistiska skäl börjades dagens löpning från svärföräldrarna och begav sig sedan hem för att köra ett core-pass för att sedan återvända till svärföräldrarna. Det var lite nostalgi med att springa på stigarna vid svärföräldrarna. Det var 4 år sen vi flyttade ifrån gården och jag har nog inte sprungit på de stigarna sen dess. Faktum är att där vi bor nu är så galet bortskämda med bra löpvägar och detta blev en liten påminnelse av det. Från mitt hem kan jag välja att springa upp till 15 km på skogsstigar utan att behöva springa samma stig fler än en gång. Det är en förmån att ha det så!

Idag kändes kroppen helt ok. Det var ju första rundan sedan långrundan på 29 km i onsdags, vilket gjorde att jag inte var riktigt säker på hur kroppen skulle svara. Men det gjorde den. Det var ett lågt tempo och en relativt kort distans med en paus i mitten för lite styrke-övningar, men jag är ändå nöjd med svaren kroppen ger. Jag tror att jag har hittat ett tränings-program som fungerar för mig. Där jag kombinerar både löpning och core-träning för att orka långa distanser. Programmet är uppbyggt på varannan dag löpning och varannan dag core-pass. Vila en dag i veckan (lite flexibel beroende på hur kalendern för  veckan ser ut). Vartannat löp-pass är långpass (över 15 km) och vartannat är kort-pass (ibland för återhämtning och ibland med högre intensitet beroende på hur kroppen känns).

Kommentera