Medellång runda med oväntade intervaller – ca 9 km

on

Ikväll fick jag nöjet att springa med min vän Marcus Kanewoff. Vi var, som vanligt, överens om att det skulle bli en lugn ”snacke-runda” på strax under 10 km… Det är bara att inse… DET KOMMER INTE ATT HÄNDA! Varje gång vi springer ihop gör vi allt för att pressa den andre. Så även denna gången. Till en början tog vi det lugnt, men redan efter några km kom första infallet (tror att det var jag som drog upp tempot). Sen kom vi ner i behagligt tempo igen någon km för att sedan helt oväntat befinna oss i en intervall igen. I slutet händer det som ofta händer när Marcus känner att han har ca 1 km kvar hem… Han fullständigt tjur-rusar! Det är lögn att hänga på honom när han kommer in i det läget. Jag får snällt nöja mig med att umgås med mjölksyran i benen och järnsmaken i munnen samtidigt som jag ser hans ryggtavla bli mindre och mindre… 🙂

Förutom att det är riktigt kul att springa med Marcus så är det jäkligt nyttig! Han får mig ur komforten och får mig att pressa ytterligare lite. Tack för det Marcus!

Kommentera