Min Petzl Nao 2 är helt grym! – 7,8 km

on

IMG_0003

Nu är hösten här och kvällarna är mörka igen. Då är det helt värdelöst att springa i terräng utan hänvisas till el-ljusspår eller cykelbanor… OM man inte skaffar en riktigt bra pannlampa! Inte helt otippat valde jag det senare… 🙂 Jag köpte en Petzl Nao 2 för ca ett år sen och det ångrar jag inte en sekund! Den bokstavligen lyser upp min tillvaro och det är som att springa i dagsljus. Nästan iaf… Man får ju så klart inte periferi-sikten, vilket gör att man får svänga lite mer än vanligt på huvudet när man vill se vad som prasslar ibland träden och buskarna.

Däremot kan man upptäcka djur på flera 100 meters håll trots att de stor och trycker i skogen. Vad det är för djur vem man inte riktigt, vilket i sig är en lite rolig gissningslek man kan roa sig med när man tuggar på i spåret. 🙂 Det finns ju en del djur att välja på. Rådjur, älg, vildsvin, grävling, kanin, uggla, räv, etc… På 10-poängsnivån är att på långt håll avgöra om det är ett rådjur eller uggla. Ner till 1-poängsnivån där en kanin studsar över stigen några meter framför fötterna. Sätter man inte 1-poängsnivån vet man att kroppen börjar få slut på syre. 🙂

Så jag är inte alls ledsen för att vi nu går in i hösten. Den har sin alldeles egna charm. Bara att få tända en brasa och känna den där speciella värmen som den ger gör hösten värd att njuta av! Det är också hösten som jag tycker är den bästa årstiden att träna på. Temperaturen är perfekt och de värsta insekterna har gått och lagt sig (läs fästingar och mygg).

Idag sprang jag helt utan att titta på klockan. Jag skulle bara njuta av en lugn löprunda i naturen. Kroppen levererade dock helt ok, men nu när jag ser resultatet inser jag ju att det inte skadar att vi nu går in i den bästa tränings-årstiden!

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera