Näring och träning för kropp och själ – 8,5 km

2015-04-29 12.32.25Att känna hur benen blir stumma av mjölksyra och munnen sakta fylls med blodsmak. DET är underbart! Som jag skrivit tidigare är backen upp till Dagstorps kyrka en helt perfekt backe för backintervaller. Kyrkan (som jag och min fru gifte oss i) ligger på en höjd väl synlig på flera mils avstånd. Den är ståtlig och mäktig där på toppen. Backen upp till kyrkan har verkligen allt man kan önska sig med sina 350 längdmeter och ca 30 höjdmeter. Inte nog med det så får man njuta av doften från blommande rapsfält, strålande sol (även om det just när bilden togs var lite mulet), lätt svalkande vind och idag blev jag t.o.m. påhejad av självaste prästen! Snacka om att få hela kostcirkeln av näring och träning för kropp, psyke och själ! 🙂

Kroppen svarar fortfarande bra. De första intervallerna var den lite seg och jag misstänker att det har med de 32 km i förrgår att göra, men de 3 sista intervallerna kändes bättre. Trots det lyckade jag pressa upp pulsen på bra nivåer på alla 5, vilket jag är nöjd med. De 2,5 km från backen till parkeringen där min bil står roade jag mig med att köra en 6e intervall i form av fartlek och fick upp en bra puls där med… 🙂

lastSedan några veckor tillbaka har jag använt en web-program (http://sporttracks.mobi) som sammanställer min statistik från både Garmin (löparklockan) och Withings (vågen) och presenterar statistiken på ett riktigt bra och intressant sätt. Bl.a. får man en kalkylerad prestationsförmåga som baseras på TRIMP (TrainingImpulse). Den går kortfattat ut på att man utgår från puls och längden i tid på varje pass. Detta skapar dels en utmattning (slitage) på kroppen, men också fitness (förbättring) för kroppen. Utmattningen går snabb upp vid träningspasset och därefter snabbt ner igen. Fitness går också upp snabbt, men går däremot ner långsammare än utmattningen. PrestandaDet gör att man genom att belasta kroppen med rätt mängd träning kommer att få en differens mellan graferna utmattning och fitness. Denna differens är den kalkylerad prestationsförmåga. Den visar dels värdet just nu, men även ett ”prognostiserat” värde för kommande Detta är såklart inte något exakt värde, men jag skulle tro att det ger mig en bättre fingervisning är att bara gissa. 🙂

Kolla gärna in min sponsors kläder!dobsom_logo


Kommentera