Ny omgång stötvågs-behandlingar väntar…

Sedan maj när min hälsporre (plantar fasciit) försvann med hjälp av stötvågsbehandling började jag träna ordentligt igen med sikte att kunna starta och klara av UltraVasan90 2016. Jag la upp en plan om en 15 %-ig distansökning per vecka och allt kändes fantastiskt. Att äntligen få springa igen efter 7 månader med hälsporre var underbart!

Som ett brev på posten kom då hälsenan att börja gnälla då den inte blivit belastad under vintern och våren. Jag tänkte att det skulle gå över om jag bara körde på som planerat och att det bara var lite ringrostighet som jag skulle komma igenom. Men så blev det inte. När jag kom upp i ca 35 km löpning per vecka funkade det inte längre. Det tog 2-3 km in i löp-passen innan jag kunde springa obehindrat och jag haltade kraftigt efter passen och morgnarna efter. Jag insåg att UltraVasan90 inte skulle bli av för min del. Därför beslutade jag min för att vila några veckor för att sedan prova komma igång med löpträningen igen. De första rundorna kändes ok, men sen kom smärtan tillbaka.

Med hälsporren i färskt minne där jag väntade för länge innan jag gick iväg till sjukgymnast så bokade jag en tid för att få hälsenan kollad. Så idag var det dags! Efter lite konsultation kom han fram till att det var en överbelastningsskada som sannolikt inte kommer att läka av sig själv utan kommer att kräva både behandling och sjukgymnastaska övningar. Behandlingen som han föreslog hade jag redan bekantat mig med, STÖTVÅGSBEHANDLING! Denna tortyr! Han körde första behandlingen idag och vi bokade upp ytterligare 3 tillfällen med en veckas mellanrum. Parallellt med det ska jag köra diverse övningar hemma för att skapa en långsiktigt hållbar frisk fot. Beroende på hur allt svarar handlar det om upp till 6 månader. Dock kommer jag successivt få trappa upp träningen under den perioden såklart.

IMG_0631Så det kommande månaderna kommer jag förmodligen att umgås en hel del med Roddis, vilket inte är fy skam det heller. Men jag ser verkligen fram emot att bli fri från skador så att jag kan börja löpträna på riktigt igen. Det är trots allt löpningen som jag älskar och behöver. Det är den som ger mig energi och harmoni. Det är min motivation för att göra övningarna hemma och stå ut med tortyren (stötvågsbehandlingen). 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera