Nytt personbästa när SM-milen gick av stapeln!!! – 10 km

SM-MilenIdag var det dags för SM-Milen i Malmö. Det är andra upplagan och det är en ganska lätt bana genom Malmö. Starten var bredvid Swedbank Stadion och vi sprang sedan ner längs Pildammsparken. Jag startade i ca 4:40-tempo och tänkte att jag försöker hålla det så länge det går, men var beredd på att behöva sänka farten om kroppen började ta slut. SM-Milen innanDe första 3 kilometrarna kändes otroligt lätta. Trots hög puls hade jag en lugn och fin andning och löpsteget kändes naturligt och smidigt. 4e, 5e, 6e och 7e km bara seglade förbi i samma tempo som de första 3. Sen började det ta emot lite. Jag fick anstränga mig mer för att hålla farten uppe och andningen blev snabbare och snabbare. Jag lyckades dock behålla hygglig teknik och hålla överkroppen upprätt, vilket jag nog kan tacka min core-träning för. Kilometer 8 och 9 gick på 4:50 i snitt. Jag var lite rädd för att kroppen gått för hårt och att jag nu skulle klappa ihop sista kilometern, men den ville fortsätta leverera! Under 10e kilometern var jag tillbaka till mitt 4:40-tempo och jag gick i mål på nytt personbästa 47:30! Jag är SÅÅÅÅ nöjd och lite förvånad då jag bara koncentrerat min träning på att springa långt istället för att springa fort.Uppenbarligen ger det ena det andra och farten har kommit med på köpet.

Dobsom SM-MilenIdag sprang jag i mina nya korta tights och running shorts från Dobsom. En bra kombo! Tightsen satt riktigt bra och gav en komprimerande effekt. Fria från skav och mycket behagliga att springa med. Shortsen är tunna och smidiga och transporterar bort fukten bra. Och som vanligt när det gäller Dobsoms produkter så är det mycket kläder för pengarna! En annan sak som jag hade nytta av idag var min Dobsom R90 Winter Jacket och mina R90 Winter Pants som fungerade perfekt som överdragskläder före och efter loppet.

Fotografer: Övre fotot till vänster André Kronvall. Övre fotot till höger Matts Nilsson. Nedersta fotot Andreas Lindvall. Tack så mycket för de fina korten!


2 kommentarer Lägg till

  1. Gerth skriver:

    Strålande, Daniel! Strongt att du kan ligga på en puls över 180 hela loppet. Och 194 slag när du gick i mål. Vilken motor du har! Lite mer teknik och intervallträning så går du lätt under 45min/mil. Sedan blir målet 40min/mil

    1. danlar skriver:

      Tack Gerth! Ja, motorn är i skön form just nu. Känns skönt att kunna ligga på den pulsen under så lång tid och fortsätta syresätta. Nästa tävling är Hallands Ultra. 50 km terräng så nu behöver jag öka långpassen framöver…:-)

Kommentera