Nytt personbästa på milen: 49:08 !!!

PB

Idag hände det! Idag sprang jag 10 km snabbare än jag nånsin gjort! Idag visade jag mig själv att jag kan springa snabbare och bättre med min nya löpteknik än jag nånsin gjort med min gamla!

För ca 15 månader sedan kastade jag mina traditionella joggingskor i en soptunna. Det var efter genomfört Lidingölopp 2013. Det var sista gången nånsin jag kommer att ha på mig ett par häldämpande skor! Idag är jag inte bara tillbaka i hastighet och kondition när jag var som bäst med min gamla löptekning med häl-isättning utan jag är förbi!

Då det var mörkt och jag ville köra en lite längre runda idag blev det på asfalt. Asfalt har nackdelen att det är sjukt mycket tråkigare än skogsstigar, men fördelen att det går snabbare. Det hade frusit på fläckvis, vilket medförde att jag emellanåt fick parera halkningar. Dock kände jag att kroppen svarade på bra och jag kunde hålla ett bra och jämnt tempo genom hela 10 km-rundan. Tittar man på km-tiderna så är de ganska jämna. Snabbaste var 4:43 min/km och långsammaste 5:16 min/km. Eftersom det var i Skåne var det inga större höjdskillnader heller så det var bara att mala på.

Det var verkligen ett härligt kvitto på att träningen är rätt och att återhämtningen funkar! Träningen i form av sällskap av Marcus Kanewoff, bra frekvens, bra intensitet och bra teknik! Aktiv återhämtning med hjälp av min Compex!

Ska bli kul att fortsätta på den inslagna vägen under våren och se hur resultaten kommer!

Kommentera