Ojojoj vilken uppförsbacke jag har – 7 km

on

2015-05-16 11.52.34Idag var andra rundan sedan UltraVasan45 för 2 veckor sen. Jag blev förkyld dagen efter UltraVasan45 och väntade en vecka med att springa. Då provade jag en kort lugn runda på Bosön (ca 3,5 km) och det kändes helt ok, men morgonen efter hade förkylningen kommit tillbaka. Igår kändes det som att den försvunnit och idag var jag otroligt löpsugen när jag fick dra på mig skorna och sticka ut på en runda i det underbara sensommarvädret tillsammans med svärfar! Steget kändes helt ok och kroppen svarade på bra. Efter 4  lugna kilometer körde jag en intervall på 1 km för att ta reda på kroppens skick. Hjärtat fick jobba hårt, men syresättningen fungerade bra och det fanns en del tryck i steget. Däremot kom inte pulsen ner som den borde, men det kan lika gärna bero på att min form inte är vad den borde. Jag ligger just nu på ett prestanda-värde på 131 vilket kan jämföras med 216 i juni. Det är ju såklart ingen exakt vetenskap, men en tydlig indikation på att jag helt enkelt inte tränat tillräckligt för att förtjäna en kropp i form.

På lördag är det Ystad Extreme och 2 veckor senare är det dags för LidingöLoppet. Planen för att komma upp i hygglig form är att köra ett lugnt pass imorgon följt av ett lite tuffare/mer högintensivt pass på torsdag. Vila fredag och Ystad Extreme på lördag. Vila söndag och sedan löpning 6 dagar nästa vecka. Förhoppningsvis skapar detta tillräckligt bra förutsättningar, men det finns naturligtvis en viss oro för att inte kroppen ska svara alternativt säga stopp under nästa vecka eller att förkylningen kommer tillbaka.

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera