Österlen Trail får klara sig utan mig…

Jag har kört på med roddmaskin ganska flitigt och märker att det gör nytta för konditionen och syreupptagningen även när jag är ute och springer. Har kört 3-5 roddpass/vecka och har sprungit några rundor de senaste veckorna. Och det är inget snack om att rodden ger kondis! Jag har besökt gymmet för att ro, vilket jag inte gillar. Jag tycker att det är krångligt och osmidigt att behöva åka till annan plats, ev. vänta på sin tur, inte kunna anpassa maskinen helt efter mig, etc… Men jag har ändå gjort det ett gäng veckor nu och insett 2 saker. Dels är rodden ett bra komplement till löpningen och dels tycker jag det är riktigt skoj!

Som jag skrev för drygt en månad sen gjorde jag en nystart efter en period med alldeles för lite träning. Då hade jag 48 i VO2Max och 70,3 i prestandavärde på Sporttracks. Efter att ha rott en hel del samt sprungit några gånger har jag höjt mitt VO2Max till 49 och mitt prestandavärde på Sporttracks till 80,9! Det känns såklart jättebra att man får kvitto på förbättringen, men jag har en ordentlig bit kvar innan jag kan ställa mig på startlinjen till UltraVasan90 och känna mig tillräckligt förberedd. Innan dess måste jag upp i minst 52 VO2Max och ca 200 i prestandavärde på Sportstracks.

Min envisa fot vill inte läka så imorgon kommer jag att få min första stötvågsbehandling. Förhoppningsvis kommer det att ta bort inflammationen på 1-1,5 månad så att jag kan köra ordentlig löpning fr.o.m. juni. Det gör att jag inte kommer att komma till start i ÖsterlenTrail i april som jag tänkte. Om jag kan komma till start i HallandsUltra i mitten på juni få helt enkelt behandlingens resultat utvisa. Jag håller alla tummar jag har att behandlingen ska bita effektivt! Ni får gärna hålla era tummar också! 🙂

IMG_0389 (1)Så hur ser då planen ut framåt?

  • Idag fick jag leverans av en roddmaskin som jag beställde i söndags. Den har fått sin plats i förrådet och den är alldeles underbar! 🙂 Jag kommer att skriva ett eget inlägg om den när jag kört litegrann, men det ”test-passet” som jag körde idag uppfyllde alla mina förväntningar och lite till! Att jag nu har en egen roddmaskin på hemmaplan innebär att jag kommer att kunna köra mycket mer och effektivare framöver, vilket känns jätteinspirerande!
  • Jag kommer att köra 0,5-1 kortare löppass per vecka mest för att känna på hur det känns och för att få komma ut i naturen.
  • Jag kommer att spela volleyboll 2 h varje lördag
  • Jag kommer att promenera i skogen med 10 Kg viktväst minst 1 gång i veckan i ca 1 h.

När foten förhoppningsvis är färdigläkt i maj är planen att börja springa ordentliga pass så att jag successivt kommer upp i 70-100 km/vecka. För det är det som krävs för att jag ska klara av UltraVasan90 den 20 augusti 2016!

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera