Recension av Garmin Fenix 3 Sapphire

Garmin Fenix 3 Sapphire

Se även mitt inlägg om Garmin Fenix 3 HR!

Har äntligen fått leverans av min Garmin Fenix 3 Sapphire och ska försöka att återge mina tankar och upplevelser kring den. Jag kommer att dela upp recensionen i 4 olika avsnitt:

 • Design och känsla
 • Anpassningsmöjligheter
 • Aktivitetsbands-funktioner
 • Löpnings-funkioner

Design och känsla

Fenix3 skjorta
Det första som slår mig när jag packar upp den ur kartongen är hur tung den är. Inte tung på ett negativt sätt utan tung på ”en känsla av kvalité” sätt. Den kan verkligen tas för ett snyggt armbands-ur som man köper i klock-affären. Metall-armbandet (som följer med i förpackningen för safir-modellen) ger en gedigen känsla och jag måste erkänna att jag faktiskt sitter med den snyggaste KLOCKA jag nånsin har haft i min hand. Jag bytte direkt urtavla till en analog och då är den verkligen proper! Jag var lite orolig för att jag skulle uppleva den som tjock. Sådär så att den fastnar i skjorta-ärmen istället för att skjorta-ärmen åker över klockan. Men trots att den är bra mycket tjockare än vanliga klockor så fungerar den bra även till skjortor. Det får dock inte vara för tight skjorta-ärm, men den känns mer följsam än dess föregångare, Fenix 2, trots att det bara skiljer 1 mm i tjockleken mellan de båda.Vid leverans var armbandet otroligt stort så det blev ett besök hos närmsta urmakare för att får det kortat så det passade min vänster handled.

Förutom metall-armbandet skickar de med ett vanligt gummiarmband också, vilket är bra om man ska ut på långrunda så kanske man vill bli av med ca 100 gram vikt som metall-armbandet väger. Däremot saknar jag det armbandet som följer med Fenix 2 som var en rem med kardborre. Det var perfekt när man var i skidbacken och ville sätta klockan utanpå vinterjackan. Det tycker jag gott att Garmin skulle kunnat skicka med när man köper en klocka för så mycket pengar.

I löpar-spåret känns den faktiskt inte så tung som den är. Jag vet inte om det beror på att den sitter skönt på handleden eller något annat, men det är inget jag retar mig på iaf. Skärmen är tydligt även i solljus.

 

Anpassningsmöjligheter

Gällande att anpassa produkten till just mina behov och önskemål så har verkligen Garmin gjort ett stort steg. Och det steget heter Connect IQ och innebär att vem som helst kan skriva kod som man sedan kan skicka upp till Garmin så att den publiceras via Garmin Connect och kan installeras på enheterna. Garmin 920XT var den första klockan som stödde Connect IQ, men nu kom Fenix 3 och snart kommer även VivoActive samt Epix. Garmin delar upp Apparna i 4 olika kategorier: applikationer, datafält, urtavlor och Widgets.

Applikationerna läggs i listan bland Löpning, Cykling, Traillöpning, etc… Applikationerna kan vara små spel eller i syfte att enkelt kunna föra score i en tennismatch.

Datafälten är precis som innan de informationsfält som man kan lägga in på de olika aktiviteterna/applikationerna. Här kan man t.ex. får reda på hur snabbt man springer genom att få upp en bild på ett djur som rör sig lika fort.

Urtavlorna som finns från början är helt ok, men om man vill ha en urtavla med mer information om t.ex. antalet steg för dagen eller batteri-% så finns det en uppsjö med urtavlor att ladda ner för att få den man trivs bäst med. Man kan också tänka sig att man anpassar urtavlan efter situationen man befinner sig i. En stilren urtavla på kontoret, en sportig på helgen och kanske en urtavla med massor med info när man ska ut på hajk.

Widgets är det som man rullar igenom i ”stand-by”-läget. D.v.s. Widgets är informationssidor i ett ”passivt” läge ungefär på samma sätt som datasidorna i en tränings-applikation såsom t.ex. löpning. Widgets kan vara väderinfo, kompass, temperatur, etc…

Connect IQ är fortfarande bara i sin linda, men jag är övertygad om att det kommer att komma en hel del bra (och onödiga) saker att ladda ner och installera för att personifiera sin egna klocka.

 

Aktivitetsarmbands-funktioner

sömnAktivitetsarmband finns det 13 på dussinet. Och de flesta gör ungefär samma sak nämligen räknar steg. Det gör även Fenix 3. Förutom steg loggar den även din sömn. Dagens aktivitet kan du titta på när du vill i klockan genom en widget som presenterar dagens mål, steg, kalorier och antal km (baserat på steg inte GPS). Klockan påminner dig också om att röra på dig när du suttit still för länge och du måste då röra på dig tillräckligt mycket för att stapeln av inaktivitet ska försvinna. En ganska bra funktion för kontorsarbetare som lätt glömmer att det är läge att skiljas från Excel i några minuter för att ge sin kropp lite rörelse. Aktivitet och sömn går sedan att följa upp genom mobil-appen och/eller Garmin Connect. Jag har haft aktivitetsarmband av olika sorter innan, men det har alltid slutat med att jag tröttnat. Jag har tröttnat för att jag inte uppskattat värdet av det till priset av att ha ett ”dåligt/fult” armbands-ur. De jag har haft (Fitbit och Nike) har känts plastiga och inte alls varit representativa och med dålig eller ingen klockfunktion. stegAnledningen till att jag ser att jag kommer att använde Fenix 3 som aktivitetsarmband är just att den har kombon snygg klocka, aktivitetsarmband och en bra löparklocka. Ingen kompromiss på något av dessa områden gör att jag kommer att utnyttja den för samtliga dessa områden.

Förutom min egna aktivitet kan man även utmana andra för att få en extra morot att komma i rörelse. För mig spelar det ingen större roll, men jag kan tänka mig att det kan trigga vissa.

Värdena av min aktivitet kan synkas till t.ex. My Fitness Pal om man vill samla alla sina data där.

Löpnings-funktioner

MK

Fenix 3 har samma funktioner som sin föregångare Fenix 2. Och det som jag verkligen älskar med Fenixarna i kombination med pulsbandet HRM-Run är all information och statistik gällande löpdynamik! För drygt ett år sedan gick jag över från traditionell joggning till ”barfota”-löpning. Några av de sakerna som är viktigt att

VSförändra/förbättra i den tekniksövergången är högre stegfrekvens och kortare vertikal svängningsrörelse. Dessa 2 faktorer får man reda på och kan följa både under löprundan och efteråt i statistiken. Utöver de faktorerna får man även reda på mark-kontakttiden, d.v.s hur många millisekunTaktder foten är i marken i varje steg. Den tiden ska vara så kort som möjlig. Jag tycker att alla dessa 3 sensorerna verkar fungera bra. När jag ändrar tekniken och/eller farten så förändras värdena konsekvent, vilket gör att jag kan utgå ifrån dem när jag analyserar mina löp-pass.
Sist men inte minst får man också information om sitt VO2 max-värde, d.v.s. kroppens förmåga att producera energi med hjälp av syreberoende energiproducerande mekanismer. Det finns en hög korrelation mellan VO2 max och prestationsförmåga vid uthållighetsidrotter. Klockan estimerar också vilka tider man troligtvis skulle kunna prestera på5 km, 10 km, halvmara och maraton.

2015-03-19 09.29.42

 

Till skillnad från sin föregångare har Fenix 3 några extra saker. En av dem är personliga rekord som sparas och presenteras efter rundan om man tagit ett nytt rekord. En annan funktion som jag tror att man kan ha nytta av är att man kan pausa en aktivitet för att sedan återuppta den vid ett senare tillfälle UTAN att ha klockan i aktivitets-läge hela tiden.

En sak som jag var lite orolig för var att klockan skulle skava och kännas obekväm när jag springer långpass, men under dagens 22 km-runda satt den mycket bekvämt och varken vikten eller metallen skavde eller skapade obehag. 2015-03-19 08.32.05För är det något som Garmin skulle kunna utveckla till nästa modell så är det någon form av snabb-fäste för att byta armband snabbt och smidigt. Visst det är bara 4 skruvar på Fenix 3an, men det är tillräckligt för att man ska dra sig för att göra det när det bara handlar om någon timmes träning.

Tillägg 2016-01-08

I och med uppdateringen till FW 6.50 har det tillkommit 2 funktioner som hjälper till att hålla koll på sin fysiska status. Det är LTHR (Lactate Threshold Heart Rate) samt Stress Score.

LTHR är ett värde som anger när mjölksyran sätter in. Det innebär att man kan köra tröskelpass (pass där man pressar mjölksyretröskeln) mer medvetet. Dels får man ett puls-värde (som är det bästa att går efter då det indikerar ansträngningsgraden på ett bra sätt) och dels får man ett tempo-värde (min/km). Hur hjälper då klockan till med detta? Dels finns det en automatisk mätning av detta och dels ett guidat pass som man kan köra. Jag valde att testa guiden idag och den funkade riktigt bra. Efter ca 20-25 min hade den kommit fram till mina värden. Dessutom finns dessa värden tillgängliga att följa i diagram via Garmin Connect, vilket är strålande!

Stress Score innebär att man kan kolla hur stressad kroppen är genom att köra en app på klockan som under 3 minuter mäter din puls. Efter testet får man ett resultat över sin stressnivå. Dessvärre hittar jag inte hur jag kan hitta historiska värden och på så sätt följa min stressnivå över tid.

Sammanfattning

Jag kan varmt rekommendera ett köp av Garmin Fenix 3 (helst Safir-modellen då den blir ett extremt snyggt armbands-ur). Anledningen till rekommendationen är att Garmin lyckats att kombinera en snygg klocka, ett fullfjädrad aktivitetsarmband och en riktigt bra multisport-klocka utan att kompromissa med någon av de tre kategorierna. Och kombinerar man 3 saker utan att kompromissa så kostar det naturligtvis därefter. Det är en väldigt dyr löparklocka (4300-5800 beroende på modell). Men om man har behov av 2 av de 3 sakerna som man får så är valet enkelt! Vill du ha en snygg klocka och ett aktivitetsarmband: Köp en Fenix 3! Vill du ha en snygg klocka med bra sport-funktionalitet: Köp en Fenix 3! Vill du ha ett aktivitetsarmband och en bra sport-klocka: Köp en Fenix 3! Vill du ha alla 3: Jackpot!

Tillägg 2016-01-08

I och med uppdateringen till FW 6.50 har de lagt till golf-funktionalitet i Fenix 3! En efterlängtad funktion för alla oss golfare! Man laddar ner de banor man vill spela via Garmin Connect Mobile som sedan synkas över till klockan. Där kan man sedan se avstånd till framkant, bakkant och center på respektive green samt uppläggsavtånd till 200 m, 150 m och 100 m på respektive hål. Utöver det kan man föra score samt registrera sina slag. Allt sparas och statistiken finns sedan tillgängligt på Garmin Connect. NU är Fenix 3 fulländad! 🙂

 

Har du någon fråga eller fundering kring Garmin Fenix 3 så kan du skriva en kommentar nedan så ska jag besvara den efter bästa förmåga. 🙂

Läs gärna också mina recensioner om Concept2 Model DGarmin Virb XE och Icebug Pytho3 BUGrip!

 

50 kommentarer Lägg till

 1. Gerth skriver:

  KLOK-affären. Lysande!

  1. danlar skriver:

   Haha… Det var en bra ordvits… Dock inte medveten så jag har nu korrigerat… 🙂

 2. J skriver:

  Är den storleksmässigt mest lämpad som herrklocka? Skulle gärna köpa en men misstänker att den blir stor på tunna handleder.

  1. danlar skriver:

   Jag har ganska tunna handleder också med en omkrets på 16 cm, men där tycker jag att den funkar. Blir handleden tunnare än så kommer själva klockan nog att gå utanför handleden, vilket nog kommer att se lite konstigt ut.

 3. RH skriver:

  Det låter okritiskt positivt. Är du sponsrad?

  1. danlar skriver:

   Jag är otroligt positiv till den här klockan och jag är INTE sponsrad. Recensionen är helt skriven utifrån mina egna tankar, referensramar och upplevelser.

 4. Niklas skriver:

  Hej!

  Var köpte du din klocka?

  Mvh – Niklas

  1. danlar skriver:

   Jag hade först en beställning på Komplett.se, men de flyttade fram lev.-datumet så jag la en beställning på Teamsportiaonline och hade nog lite flyt för 2 dagar senare fick jag den levererad… 🙂

 5. Peter Johansson skriver:

  Hade den bara haft inbyggd HRM så hade den varit ett klart köp. 🙂

  1. danlar skriver:

   Ja, det hade varit nice. 🙂 I synnerhet om man kunde få de övriga funktionerna som ligger i pulsbandet inbyggt också, såsom vertikal rörelse och markkontakttid. Man kan ju köpa t.ex. en Mio Link och köra pulsen från andra handleden om man inte trivs med pulsband rund bröstet.

   1. Peter Johansson skriver:

    Japp, Mio-bandet är rätt läckert får sägas. Jag har dock en FR210 så att köpa till extra prylar till den känns lite vanskligt. Det är som att köpa nya fälgar till sin Volvo240. 🙂

    Största fördelen med att gå och drömma om en ny Garmin med inbyggd HRM är dock att det minskar köpbegäret på de existerande. 😀

 6. Adamski skriver:

  Hej. Vet ni om pulsbandet till klockan kommer att kunna handlas separat längre fram eller måste man bestämma sig för combot från början?

  1. danlar skriver:

   Man kan köpa till det separat, men det kostar typ 900 kronor löst så det finns en poäng med att köpa det i kombination med klockan om man vill ha ett.

   1. Adamski skriver:

    Tack.

 7. Adamski skriver:

  Folk klagar på gps:ens noggrannhet. Det bekymrar mig lite, med tanke på klockans pris.

  Citerar från garmins forum:

  ”Went for a run this morning for the first time I wore multiple watches. I took my 2006 Forerunner 305 out with the Fenix 3 on v3.1 and GPS 2.8, 1 sec recording, Glonass off. The weather was perfect blue skies and still, a beautiful morning for a run. I ran rectangle blocks around the streets around my house to test out the corner cutting experience with both watches then a long straight line down to some trails and then around trails with fairly minor tree cover. The only thing I forgot to do was switch my 305 to 1 sec recording.

  The results,
  1. Rectangle runs: the 305 slightly outperformed the Fenix 3 on the rectangle block test, t was very quick to respond to right angle turns, today the Fenix 3 wasn’t terrible but was still less accurate to the path I took.

  2. Straight line portion: 305 again won this battle with a perfect straight line both up and back. The Fenix 3 was pretty accurate but had a big wobble for about 250m at one point on the return journey.

  3. The trails: 305 killed the Fenix 3 on this portion, the 305 hugged the path line on the map perfectly for the parts that have marked paths and then when it hit the off path section was far truer to the path I took than the Fenix 3. I was watching the Fenix 3 pace when I hit sections on the marked path that I knew it hadn’t recorded accurately on previous runs and the pace was bouncing all over the place but the 305 was steady. At points on the run on the trail the pace (and not just a flicker for 20 secs or more) there was 20secs/km difference in the pace shown and my perceived effort was truer to the pace the 305 was registering.

  All up pretty disappointing that a watch I purchased in 2006 is out performing the Fenix 3, I still hold hope that firmware updates can fix this but the more versions that come out that don’t seem to improve things the more I worry.”

  Vad tycker du själv om detta? Har du jämfört med dina tidigare klockor, en mobil?

  1. danlar skriver:

   Jag har iofs kört med Glonass på hela tiden, men känner inte igen det som beskrivs. Jag har haft 4 Garmin innan (405, 610, 910XT, Fenix2) och Fenix 3 är den jag upplever som den med bäst precision hittills och som dessutom hittar GPS-fix fortast. Däremot har jag förstått att de fösta Fenix 3 som släpptes hade en del bekymmer. Om jag inte är fel på det så backade Garmin mjukvaran från 3.00 eller 3.10 till 2.30 för att sedan göra om och göra rätt. Igår körde jag ett pass med 3.00 installerat och klockan hade bra precision. Efter passet installerade jag 3.10, men har inte sprungit efter det så jag vågar inte säga hur precisionen är med 3.10 än.

   1. Adamski skriver:

    Ok, tack. Vänta på flera rapporten kring GPS:en.

 8. Martin skriver:

  Hur slitstark verkar PVD-beläggningen vara (metallringen runt glaset) på Sapphire? Har du märkt av någon förfulning ännu?

  1. danlar skriver:

   Än så länge är den helt intakt. Jag har dock inte vistats i speciellt tuffa miljöer med den, men vardagsbruket har inte satt några spår vad jag kan se.

 9. Maxi Sailman skriver:

  Hur starkt känner man vibrationen från aviseringar mm på armen? Och om man har tröja mellan, känns den då?

  1. danlar skriver:

   Jag har inte provat det faktiskt. Vibrationen känns dock tydligt när man har den direkt på armen. Jag använder bara metall-armbandet, vilket gör att jag inte kan ha en tröja emellan för den får inte plats när armbandet är inställt på att passa armen.

 10. Patrick Kratz skriver:

  Vad är egentligen skillnaden mellan Fenix 3 och Fenix 3 Sapphire?

  1. danlar skriver:

   Det är 2 skillnader:
   1. Sapphire-modellen levereras med metallarmband. Detta kan köpas separat för 1200-1300 kr i efterhand om man inte köper Sapphire-modellen från början.

   2. Sapphire-modellen har saffir-glas, vilket minimerar risken för repor på glaset. Jag har aldrig lyckats att repa en löparklocka hittills, men däremot ”vanliga” klockor. Och eftersom jag använder min Fenix 3 som ”vanliga” klocka tackvare att den är snygg nog är jag glad för att jag genom safir-glaset kan undvika att få repor.

   1. Patrick KRatz skriver:

    Tack så mycket för svaret! 🙂

    Tåligare glas och metallarmband är alltså skillnaden.

 11. Patrick Kratz skriver:

  Jag kom på att jag undrade över några mer saker.

  Jag är helt enkelt inne på att införskaffa mig en klocka som jag kan ha när jag tränar (och kanske även under resterande tid på dygnet).

  Jag funderar på antingen en Fenix3-modell eller en Garmin Forerunner 920XT.
  Vilken skulle ni här rekommendera av de två och varför?
  Vilka aspekter gör den ena eller andra klockan mer värd att köpa?

  1. danlar skriver:

   Jag har inte testat Forerunner 920XT så jag kan inte uttala mig så mycket om den. Det som gjorde att jag valde Fenix 3an var att den är tillräckligt snygg att använda på kontoret till kostym (vilket är den första klockan jag tycker är det). Det gör att jag använder den på dagarna och på så sätt också utnyttjar aktivitetsmätar-funktionerna, vilket jag inte gjort om klockan inte var tillräckligt snygg. Rent funktionsmässigt är de annars väldigt lika vad jag kan förstå.

   1. Patrick Kratz skriver:

    Hmm. Okej.
    För de känns ganska lika ändå, men att Fenix-klockan är än mer slittålig.

    Men jag får fortsätta och forska vidare.

    Jag ska försöka finna någon butik som har båda klockorna så jag även kan testa dem på. Det absolut viktigaste är ju att klockan sitter väldigt skönt på handleden.

    Tack än en gång för dina snabba svar.
    Det uppskattas oerhört mycket!

    1. danlar skriver:

     Kul att kunna vara till hjälp! Lycka till med ditt köp oavsett vilken det blir!

 12. Håkan N. skriver:

  Jag har nyss köpt en och är väldigt nöjd. Stort lyft från FR910XT. Har slagit på stegräknaren och undrar om du vet hur man ändrar antal steg per dag som utgör 100%. Hittar inget om det men det borde vara enkelt.

  Apropå GPS noggrannhet var det lite konstigt idag i löparspåret för första gången. 2 x 5 km Markaspåret Örebro som är ganska slingrigt och kuperat. Varv 1 visar 400 m för kort och med FR310 brukar det vara 100 m kort. Varv 2 tvärtom 200 m mer. Skumt men jag drar inga slutsatser av detta än. Glonass på och version 3.60.

  1. danlar skriver:

   Gällande dagliga målet för antal steg ställs in automatiskt baserat på hur aktiv du är. Det ändras upp och ner beroende på hur aktiv du är.

   Hoppas att noggrannheten på GPSen blir bättre. Det har ju varit en hel del som upplevt problem med det, men min har funkat bra från början och märker ingen skillnad efter uppdateringar eller GLONASS av/på. När jag sprang HallandsUltra 50 km så visade den 49,82 km (fel på 180 meter på 5 mil), vilket är helt ok.

 13. Fredrik skriver:

  Hur är det med batteritiden? Hur länge kan man ha klockan utan att ladda den i de olika lägena? GPS, bluetooth ihop med telefon och bara som klocka?

  1. danlar skriver:

   Jag har blåtand på kopplad till telefonen och då håller det ca 3 veckor (om jag inte tränar i GPS-läge under de veckorna). Om jag kör ca 7 timmars löpning i veckan håller den ca 1,5 vecka…

 14. Jon skriver:

  Jag funderar på att byta min 910 till en Fenix 3, Jag saknar möjligheten att se hur många procent jag befunnit mig i de olika pulszonerna. undrar också om Fenix 3 har pulslarm som går att ställa in? Såg att den har tempolarm så puls borde väl också finnas?

  Är främst längdskidåkare och jag läste någonstans att den har en ”profil” för detta, vilka funktioner ingår där?

  1. danlar skriver:

   Du kan ställa in larm baserat på puls och även kolla pulszonerna både under passet och efteråt på datorn. Gällande ”profil” eller appar som Garmin kallar det så ligger det några förinställda från början där jag har för mig att längdskidåkning var med, men du kan också skapa egna med de inställningarna som du vill ha. Däremot finns inte rullskidor som aktivitet om jag inte missat något. Lycka till med ditt köp av en Fenix3! ?

 15. Jon skriver:

  Tack för det snabba svaret!
  Jag började kolla omdömen igår och upptäckte att väldigt många är nöjda, men de som är missnöjda är det p.g.a. gps:ens noggrannhet. Tror att detta problem var störst i Nordamerika. Om detta är ett problem på klockan så faller ju alla argument att köpa en. Vet du hur det ligger till? Är det någon uppdatering som fått ordning på problemet?

  1. danlar skriver:

   Jag ska villigt erkänna att jag inte vet hur omfattande problemen är. Vissa verkar ha haft problem även efter utbyte. Mitt exemplar har däremot fungerat perfekt med samtliga FW. Känns som att det funnits (finns) vissa HW-serier som inte fungerat som de ska. Vilka det är har jag inte sett någon info om dessvärre. En bra GPS-precision känns som grundläggande för en löparklocka…

 16. Markus skriver:

  Vet du om mitt pulsband från en Garmin 310 är kompatibelt med Fenixen?
  Eller var det fler funktioner än bara pulsmätning i det som hör till Fenixen?

  1. danlar skriver:

   Det kan jag dessvärre inte svara på, men borde funka om det är ANT+. De ytterligare funktionerna du får med HRMrun är vertikal rörelsesensor samt sensor för markkontakt-tid, vilket jag uppskattar mycket för att kunna se att jag förbättrar min teknik.

 17. Hur lång tid uppskattar du att det tar från tomt batteri till fullt?

  1. danlar skriver:

   Några timmar. Det beror till stor del på hur stark USB-porten är som man ansluter laddaren till.

 18. Claes skriver:

  Hej.

  Jag undrar hur pålitlig höjdmätningen är?

  Jag springer nästan bara Trail-löpning och är väldigt intresserad av antalet höjdmeter. Har idag en FR610 som mäter höjd mha GPS:en, och det funkar tyvärr väldigt dåligt…

  Kan man se antalet höjdmeter direkt på klockan under tiden man springer?
  Hur upplever du precisionen I höjdmätningen?

  1. danlar skriver:

   Hej,
   Höjdmätaren tycker jag funkar relativt dåligt dessvärre. När jag t.ex står utanför mitt hus kan den visa -15 meter, men jag vet att det borde vara 14 meter. Däremot tycker jag att den visar helt ok under rundan. Dvs att den är lika fel hela tiden och därmed får rätt höjdmeter för själva aktiviteten. Om du förstår vad jag menar?

 19. Erik Dahlin skriver:

  Hur avinstallerar man en app, jag förstår inte riktigt hur man gör

  Mvh Erik Dahlin

  1. danlar skriver:

   Om man vill göra det vis klockan går man in på ”Inställningar”, ”Appar” och sedan på den appen som man vill avinstallera. Längre ner i den menyn finns alternativet ”Ta bort”. Om man endast vill dölja appen kan man trycka på alternativet ”Status” för att dölja respektive visa appen.

 20. AnderS skriver:

  Har köpt en fenix 3 hr och undrar om någon testat att nyttja den på en golfrunda. Har laddat ner en bana och undrar lite vad jag ska trycka vidare på för att få den att mäta avstånd. Är det bara att starta rundan så kommer den att se vart man är på banan hål efter hål? Tacksam för info.

  1. danlar skriver:

   Jag har kört den som golfklocka ca 10 rundor och den funkar riktigt bra. Ibland får man stå still vid sin boll några sekunder för att den ska hitta avståndet, men i övrigt funkar den bra. När du valt ”starta runda” kommer den automatiskt gå över till ”Scorecard” när du kommer fram till greenen där du enkelt kan ange dina slag för hålet. Gör du det kommer du få statistik på Garmin Connect över dina rundor samt sammanställt.

   1. AnderS skriver:

    Perfekt. Återkopplar efter helgens runda med hur det gick.

 21. Janne skriver:

  Fick min sapphire-version idag. Har parat ihop den med pulsbandet och undrar över en sak, när jag tränat klart och tar av mig pulsbandet så i klockans inställningar för pulssensorn står det att den söker. Innebär detta att den söker efter pulsbandet hela tiden när den inte används??

  1. danlar skriver:

   Jag vet faktiskt inte, men skulle gissa att det finns en ”time-out”-tid efter en träning. Jag har numera HR-versionen så jag kan inte kolla själv, men har du möjlighet får du gärna kolla typ 30 min After avslutad träning om den fortfarande söker. Ett annat scenario som kanske är mer troligt är att klockan automatiskt söker när du går in i inställningen…

Kommentera