Recension av Icebug Pytho3 BUGrip

Skärmavbild 2015-11-23 kl. 20.26.17
Bild från icebug.com

Efter snöovädret i helgen och minusgrader idag var det verkligen dags att utöka skosortimentet med ett par bra dubbade löparskor! Valet föll på ett par Icebug Pytho3 med BUGrip. Anledningarna till varför jag valde dessa var att de erbjuder en bra kompromiss mellan komfort och lågt drop. Jag måste villigt erkänna att jag inte trodde på att det skulle kunna gå att springa på samma sätt på isigt underlag som vanligt trots dessa på fötterna. Jag var säker på att jag skulle springa spänd som en fiolsträng med teknik och löpkänsla som att löprundan nästan kunde ha kvittat. MEN så fel jag hade! De första 100 metrarna sprang jag spänt och försiktigt, men sedan slappnade jag av eftersom jag insåg att jag hade perfekt grepp oavsett om det var is eller barmark. Det var en riktigt häftig känsla att kunna trycka ifrån i löpsteget med 100% svar och friktion mot underlaget (blankis). Jag behövde inte hålla igen för fem öre! Däremot är det inga skor man väljer att ha på sig om man ska springa tyst. Man låter som en springande iskross, vilket jag hade lite roligt åt under rundan. 🙂 IMG_0148 (1)Tackvare det låga droppet på 5 mm kunde jag behålla min (barfota)löpteknik och löpkänsla, vilket jag knappast hade vågat hoppats på. Förutom den grymma sulan uppskattar jag också den breda framdelen på skon som ger bra utrymme för tårna att arbeta som de ska. Jag valde en storlek större än jag normalt har och då sitter de perfekt både på fram- och bakfoten.

Trots att skorna är ganska rejäla med hög komfort (iallafall om man jämför med de minimalistiska skorna jag är van vid) så väger de inte mer än 350 gram och känns väldigt lätta.

Ska jag sammanfatta de här skorna så skulle jag säga att de är bekväma och löpfrämjande utan att tappa löpkänslan och motverka löptekniken. Men det absolut häftigaste var upplevelsen av att känna hur dubbarna borrade ner sig i isen och gav samma fäste som jag har när jag springer på barmark en varm sommardag. IMG_0142 (1)Är det då värt att köpa ett par Icebug Pytho3 som jag bara har nytta av några få dagar på året då det finns is på gatorna i Skåne? Svaret är ett självklart JA! Att kunna känna sig fri att kunna dra ut på en runda med skön löpkänsla på is utan att riskera skador är värt varenda krona!

På bilden här till höger ser man hur dubbarna bitit sig fast i isen för att ge det där sköna avstampet som man är van vid och som man behöver för att löpsteget ska kännas naturligt och avslappnat.

 

 

 

 

Kolla gärna in min sponsors kläder! 

 

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/danlarrunnerslife” box_width=”250″ box_height=”” locale=”en_US” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ ]

 

 

Kommentera